Princ Harry napisao knjigu o kraljevskoj porodici

Piše: Redakcija

Vojvoda od Sussexa koji sa suprugom Meghan i djecom, Archiejem i Lilibet Dianom, živi u Kaliforniji, napisao je memoare o svom životu, a prava na knjigu već je prodao velikoj američkoj izdavačkoj kući Penguin Random House. Kao predujam, 36-godišnji princ Harry navodno je primio 20 miliona dolara, a cijeli će prihod donirati u dobrotvorne svrhe. Na svojim memoarima radio je s piscem iz sjene J. R. Moehringerom, inače književnikom nagrađenim Pulitzerom koji je pisao i memoare tenisera Andrea Agassija i suosnivača Nikea Phila Knighta.

-U intimnim i emotivnim memoarima jedne od najutjecajnijih figura na svijetu, princ Harry će po prvi put otkriti iskustva, detalje iz svog života, pobjede i poraze, ali i lekcije koje je naučio kroz život, stoji u priopćenju izdavačke kuće, a i sam princ potvrdio je skori izlazak knjige.

 

Pogledajte ovu objavu na Instagramu.

 

Objavu dijeli Penguin Random House (@penguinrandomhouse)

-Nisam pisao kao princ kakav sam rođen već kao čovjek kakav sam postao. Nadam se da ću vam kroz svoju priču – padove, pogreške, naučene lekcije – pokazati da, bez obzira odakle dolazimo, imamo više zajedničkog nego što mislimo. Duboko sam zahvalan na prilici da podijelim ono što sam naučio tokom dosadašnjeg života i uzbuđen što će ljudi pročitali moj vlastiti prikaz života koji je tačan i potpuno istinit – rekao je Harry.

Pisao je o vremenu provedenom u vojsci, sreći koju je pronašao u očinstvu i braku te o brojnim dosad nepoznatim detaljima iz svog života koji svakako neće dobro utjecati na ionako loše odnose s ostatkom britanske kraljevske porodice.

Izvor: Story.hr

(I.J.)

Pročitajte još

U skladu s novom europskom regulativom, nadogradili smo politiku privatnosti i korištenja kolačića. Koristimo kolačiće (cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva, funkcionalnosti stranice i prilagođavanja sustava oglašavanja. Nastavkom pregleda portala slažete se sa korištenjem kolačića. Slažem se Pročitaj više

Politika privatnosti