Najtužnija princeza se vratila djeci u Monako

Piše: Redakcija

44-godišnja princeza vratila se u kneževinu i ponovno okupila svoju porodicu. U saopćenju palače u subotu kasno poslijepodne potvrđeno je da se majka blizanaca princa Jacquesa i princeze Gabrielle vratila kući i da će nastaviti svoje „oporavljanje u Kneževini sa svojim mužem i djecom uz nju“.

Charlene se od novembra nalazi u švicarskoj klinici. Njen povratak u Monako nakon četiri mjeseca, uz konzultacije sa svojim liječnicima, rezultat je njenog „ohrabrujućeg oporavka“. Početkom novembra, princeza, koja je patila od „iscrpljenosti, i emocionalne i fizičke“, dobrovoljno je otišla na liječenje u profesionalnu ustanovu. Odabir klinike izvan Monaca, kako je tada rekao njen suprug princ Albert, bila je njena osobna odluka koju su podržali članovi porodice.

Traženje liječenja „negdje drugo u Evropi“ bilo je rješenje koje je princeza preferirala, objasnio je.

-Ona je već donijela svoju odluku, a mi smo samo željeli da to potvrdi pred nama. Željela je ovo. Već je znala da je najbolje otići odmoriti se i imati pravi medicinski uokvireni tretman, rekao je tada.

Očekuje se da će princeza postupno nastaviti svoje službene dužnosti tek nakon nekoliko sedmica kontinuirane skrbi i mirovanja. Izjava palače ukazuje da će se njen povratak javnim nastupima i obvezama dogoditi čim njeno zdravlje bude dovoljno snažno. U priopćenju se ponovno ističe da se princeza raduje ponovnom druženju sa stanovnicima Monaka.

Princezi, zaključuje se u priopćenju za medije, još uvijek trebaju mir i smirenost, stoga kraljevski par traži da se njihov privatni život i porodično okruženje i dalje poštuju.

Charlenein povratak posljednji je korak u desetomjesečnoj agoniji. Prvi put se razboljela dok je bila u Južnoj Africi u maju prošle godine u, kako je planirano, kratkom desetodnevnom posjetu svojoj domovini.

Niz bolnih korektivnih operacija odgodili su njezin povratak u Monako do kraja 2021.

Po povratku, princeza je pokazala znakove iscrpljenosti i odlučila je potražiti liječničku pomoć. Bilo je jasno ‘nije joj bilo dobro i osjećala se nelagodno’, rekao je izvor iz palače za People.

Od tada, i palača i princeza redovno dijele novosti o njenom oporavku. Princ Albert kao i njihova djeca svakodnevno su u kontaktu s princezom, javljaju upućeni.

Tokom svoje bolesti i oporavka, princeza je bila prisiljena proslaviti nekoliko značajnih blagdana i porodičnih prigoda, uključujući desetu godišnjicu braka, rođendan svoje djece i vlastiti rođendan, putem društvenih mreža.

Njen povratak u Monako je, međutim, na vrijeme za 45. rođendan princa Alberta ovog utorka, koji bi trebao biti obilježen privatnim proslavama.

Izvor: Story.hr

(I.J.)

Pročitajte još