Kraljica Elizabeta II dobila vlastitu Barbie lutku povodom 70. godišnjice vladavine

Piše: Azra

Američka kompanija Mattel, Inc., čiji je najpoznatiji brend lutka Barbie, uključila se u obilježavanje historijskog platinastog jubileja britanske kraljice Elizabete II. izradom počasne lutke po uzoru na njen lik.

Barbie kreirana po uzoru na britansku kraljicu u prodaju će biti puštena danas, na kraljicin 96. rođendan. Lutka će biti odjevena u elegantnu haljinu boje bjelokosti s plavom lentom ukrašenom kraljevskim odlikovanjima. Glavu lutke će krasiti tijara izrađena prema onoj koja je pripadala kraljici Mary, a Elizabeta ju je nosila na dan vjenčanja s princom Filipom.

Ružičasta vrpca na lutki izrađena je po uzoru na odlikovanje koje je kraljici poklonio njen otac, George VI., a svijetloplava, postavljena ispod ružičaste, izrađena je po uzoru na vrpcu s likom njezina djeda Georgea V. Na objema vrpcama su minijaturni portreti Georgea VI. i Georgea V.

Mattel je lutku osmislio u sklopu kolekcije pod nazivom Barbie’s Tribute Collection, lansirane prošle godine u čast svih “poznatih historijskih ličnosti i vizionarki koje su imale izniman utjecaj na društvo”.

Lutka će se prodavati u posebnoj kutiji nadahnutoj stilovima koji prevladavaju u Buckinghamskoj palači, izrađenoj od 3D ukrašenog obruba i unutarnjeg dijela koji prikazuje prijestolje s crvenim tepihom. Na kutiji će biti utisnut logo u obliku grba te oznaka kojom se obilježava godišnjica kraljicinog stupanja na prijestolje.

Izvor: index.hr

(S.P.)

Pročitajte još