Ona je privlačna, udata i majka troje djece, a uz to je kćer kralja: Da li zbog toga princezu Madeleine Šveđani ne podnose?

Piše: Azra

Niko ne zna kada je zapravo sve krenulo nizbrdo i u kojem je tačno trenutku švedska princeza Madeleine postala toliko nesimpatična svome narodu. Čak i sada, kada sa suprugom i djecom živi u Americi, Šveđani i dalje pokazuju netrpeljivost prema njoj

Izvan Švedske ona je tek Madeleine O’Neill i neko bi je lako mogao zamijeniti za Amerikanku jer trenutno živi u toj zemlji sa suprugom i djecom. Lokacija im je Florida, a većina komšija nije ni svjesna toga da se u njihovoj blizini nalazi kćer švedskog kralja Carla Gustafa i kraljice Silvije, punog imena Madeleine Therese Amelie Josephine, koja danas slavi 40. rođendan.

U redu za nasljednika švedskog trona ona je tek na osmom mjestu, iza sestre i brata, princeze Viktorije i princa Carla Philipa, no princeza Madeleine uvijek je bila najzanimljivija javnosti od cijele švedske kraljevske porodice, posebno zbog svog hirovitog ponašanja, te je često bila na meti kritika. Zašto? Zato što se nije slijepo pridržavala kraljevskih pravila i radila je ono što je radila većina njenih vršnjaka – uživala u svom odrastanju.

Bijes konzervativaca izazivale su fotografije snimljene dok je princeza studirala u Stockholmu.

– Nebrojene fotografije iz noćnog života u ekskluzivnim klubovima Stockholma prikazivale su princezu kako pleše ispod stolova prepunih alkoholnih pića. Bila je žena koja je uživala u životu i koja se voljela često slikati polugola i mijenjati dečke, redom iz uglednih obitelji, u finim odijelima i s poludugom zalizanom kosom, pisalo je o njoj u medijima.

A onda se 2002., kada je imala samo 20 godina, zaljubila u atraktivnog švedskog advokata Jonasa Claesa Bergströma, 23 godine starijeg. Nekoliko mjeseci zajedno su proveli u New Yorku, u kojem je Madeleine odradila praksu u Unicefu, kako bi se pripremila za posao koji ju je čekao, onaj u Svjetskoj zakladi za djecu, koju je osnovala njena majka.

Sedam godina kasnije pale su i zaruke, a pripreme za vjenčanje već su bile u punom jeku kada je švedska kraljevska porodica 24. aprila 2010. objavila da je ono otkazano. Razlog je bila navodna afera njenog zaručnika s norveškom rukometašicom Torom Uppstrøm Berg. Bježeći od medijske ludnice u rodnoj Švedskoj, princeza Madeleine vratila se u Ameriku kako bi radila u uredu organizacije Childhood u New Yorku.

Tada je preko prijatelja upoznala i brzo se zaljubila u bogatog i zgodnog britansko-američkog investicijskog bankara Christophera O’Neilla. O njihovu upoznavanju progovorio je on sam u norveško-švedskom talk showu 2015. godine. Rekao je kako ima tu sreću da zbog posla može odmah procijeniti ljude, a ona ga je osvojila jer je vrlo otvorena, iskrena i draga osoba.

Ni Madeleine nije krila to da je pronašla svog princa iz bajke te da ju je osvojio humorom, šarmom, izgledom, pažnjom i velikodušnošću. Bio je pravi džentlmen. Zaruke su objavljene u oktobru 2012., a devet mjeseci kasnije u Kraljevskoj palači u Stockholmu održano je raskošno vjenčanje.

Troje djece rođeno je u kratkom roku – 2014. kći Leonore, 2015. sin Nicolas te 2018. kći Adrenne. I iako je sve napokon trebalo biti savršeno, netrpeljivost koju je Madeleine osjetila tijekom godina sada se samo prenijela na njenog supruga, a to je imalo daleko veće posljedice. Prvo je Chris O’Neill, iznerviran paparazzom koji ga je pratio, fotografima pokazao srednji prst, zbog čega su ga odmah proglasili nasilnikom.

Potom je odbio preuzeti titulu princa Švedske, a nakon svog odgovora da nema namjeru postati slavna osoba niti bi od titule imao koristi u svom poslu proglašen je arogantnim. Zbog svega toga njih dvoje donijelo je odluku o preseljenju na Floridu, gdje O’Neill radi ono što najbolje zna, a Madeleine je angažirana u World Childhood Foundationu.

No ni selidba u Ameriku nije pomogla Madeleine da je Šveđani ostave na miru. Dok je bila u Švedskoj, nije bilo dobro, ali nije dobro ni to što ne dolazi češće kući. Zamjerali su joj izostanak s očevog rođendana, iako su i sami bili svjesni toga da zbog koronavirusa i rigoroznih mjera nije tako lako putovati iz zemlje u zemlju. Nije im bilo po volji ni to što, za razliku od svoje braće i sestara, više ne prima nikakve novčane nagrade, a sada im je zasmetalo to što nije javno čestitala Dan državnosti Švedske.

Čini se da je ona odustala od truda, svjesna da svom narodu nikada neće moći ugoditi.

Izvor: tportal.hr

(S.P.)

Pročitajte još

U skladu s novom europskom regulativom, nadogradili smo politiku privatnosti i korištenja kolačića. Koristimo kolačiće (cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva, funkcionalnosti stranice i prilagođavanja sustava oglašavanja. Nastavkom pregleda portala slažete se sa korištenjem kolačića. Slažem se Pročitaj više

Politika privatnosti