“Vječna glumica” slavi rođendan: Poseban dan prolazi u sjeni svih skandala koji se u posljednje vrijeme vežu uz nju

Piše: Azra

Meghan Markle danas slavi 41. rođendan, a otkako je postala djevojka, a zatim supruga princa Harryja više nego ikada privlači pažnju medija.

Nažalost, od samih početaka njihove veze o njoj izlaze nimalo lijepe priče. U početku je njezin ‘praljavi veš’ iznosila njena porodica, a u posljednje vrijeme razne osobe upućene u život kraljevske porodice počele su otkrivati kakva je bivša glumica osoba zapravo.

Meghan je tako u vrijeme kada je upoznala princa Harryja bila u vezi te je živjela u Torontu s tadašnjim dečkom Coryjem Vitiellom koji je po zanimanju kuhar.

Ta informacija izašla je u knjizi ‘Osveta’, autora Toma Bowera, a u njoj je naveo i kako je Meghan sklapala prijateljstva s Britancima, a jedna od njih bila je Violet von Westenholz, Harryjeva prijateljica iz djetinjstva. Violet je radila kao publicistica za Ralph Lauren, a Meghan je nosila reviju njegove odjeće na turniru u Wimbledonu.

Kako piše u knjizi, Meghan ju je tada nagovorila da joj namjesti spoj na slijepo s Harryjem.

Autor je naveo kako su njeni problemi bili poznati svim glumcima koji u srednjim tridesetima i dalje nisu bili u braku, a to su strah od samoće te osobna i financijska nesigurnost. Bower je naveo i kako ne iznenađuje njena zaokupljenost za pronalaskom muža i financijskom sigurnosti.

U knjizi je također navedeno kako je Violet prije nego ih je spojila princu poslala Meghaninu fotografiju. Što se tiče njenog tadašnjeg dečka, Bower je naveo kako u trenutku dok je glumica upoznala Harryja njihova veza nije napredovala, ali su i dalje živjeli zajedno.

Harry je nakon upoznavanja s Meghan došao u Toronto i ondje proveo dvije sedmice nakon čega je Meghan tadašnjem dečku Vitiellu rekla kako je njihova veza gotova. Autor je naveo kako je kuharu laknulo jer mu posljednji mjeseci s njom nisu bili ugodni.

Markle nije ostala u dobrom sjećanju ni osoblju koje je radilo za nju i Harryja. Prošle godine optužili su ju kako ih je u razdoblju dok je bila dio kraljevske porodice maltretirala.

Naime, dvoje viših uposlenika  optužilo ju je za maltretiranje, dok je jedna bivša zaposlenica rekla da ih je ‘ponizila’. Druga pomoćnica navela je kao je Meghan koristila ’emocionalnu okrutnost i manipulaciju, što bi se moglo nazvati i maltretiranjem’.

Zbog ovih optužbi kraljica je prošle godine zatražila neovisnu istragu. Iz palače je tada stiglo priopćenje u kojem je stajalo kako su vrlo zabrinuti zbog tvrdnji da je vojvotkinja od Sussexa maltretirala osoblje.

– U skladu s tim naš će se tim za međuljudske odnose baviti okolnostima navedenim u članku The Timesa. Članovi osoblja koji su u to vrijeme bili uključeni, uključujući one koji su napustili domaćinstvo, bit će pozvani da sudjeluju kako bi vidjeli mogu li se izvući pouke. Kraljevsko kućanstvo već duži niz godina primjenjuje politiku dostojanstva na poslu i ne tolerira i neće tolerirati maltretiranje ili uznemiravanje na radnom mjestu, pisalo je u priopćenju iz Buckinghamske palače.

Istragu je provela privatna odvjetnička tvrtka, pisao je The Sunday Times i otkrio kako ono neće biti objavljeno. Izvori s dvora rekli su kako se radi o pokušaju da se zaustavi napetost između Meghan i Harryja te ostatka kraljevske porodice.

Tokom istrage razgovarano je s četiri ili pet bivših zaposlenika. S obzirom na to da je nekada za njih radilo i do 25 osoba, mnogi od njih smatraju se potencijalnim svjedocima.

Istraga je pokrenuta prije više od godinu dana, a kraljevski dužnosnici nisu željeli otkriti njene rezultate. Također, palača oko ovog slučaja nije dala javnu izjavu.

Navodno su priče o maltretiranju uznemirile i Kate Middleton te u ranije spomenutoj knjizi autor je opisao nesuglasice koje su jetrve imale prije vjenčanja Meghan i Harryja. Naveo je kako su neimenovani izvori rekli da se Kate Middleton i Meghan Markle nisu slagale oko dužine ruba princeze Charlotte i kroja njene haljine, kao i oko toga trebaju li djeveruše nositi tajice’ na vjenčanju.

Otkrio je kako je Kate bila umorna nakon rođenja princa Louisa i iritirana pritužbama kako Meghan maltretira svoje osoblje. Napisao je i kako je za Kate bilo teško nositi se s neslaganjem oko toga trebaju li djeveruše nositi tajice, no smatrala je da bi trebalo slijediti protokol.

Kraljevska stručnjakinja Katie Nicholl rekla je kako Kate nikada nije željela da informacije o neslaganju izađu u javnosti i smatra da je situacija ponižavajuća.

Izvor: story.hr

(S.P.)

 

Pročitajte još