Nepoznate strasti princa Charlesa: To je za mene najbolja terapija

Piše: Azra

Premda ima rezidenciju u palači Clarence u Londonu, imanje Birkhall u Škotskoj i farmu Llwynywermod u Walesu, britanski princ Charles najbolje se osjeća u Highgroveu pokraj gradića Tetburyja na jugozapadu Engleske. Ondje, u svom ljetnom domu, ne uživa samo u miru i lijepom okolišu nego i u vrtlarenju: čupa korov, sadi cvijeće, orezuje žbunove, brine se za voćnjak u kojem uzgaja stare engleske sorte jabuka što se na velikim, industrijskim farmama više ni ne proizvode…

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Highgrove Gardens (@highgrovegarden)

-Ništa me ne opušta toliko kao kada radim u vrtu. To je za mene najbolja terapija, priznao je jednom princ kojem se u medijima ponekad izruguju zbog te ljubavi prema zelenilu.

Izjavio je i kako se svaki put kad na nekom protokolarnom događaju zasadi stablo “rukuje s jednom njegovom granom” i poželi mu “brz i uspješan rast”. Zaista, tako može govoriti samo netko ko istinski voli i razumije prirodu.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Dumfries House (@dumfrieshouse)

Britanski prestolonasljednik ljubav prema prirodi naslijedio je i od roditelja, kraljice Elizabete i princa Philipa, koji su njemu i njegovoj sestri, princezi Anne, u vrtu palače Buckingham dodijelili mali komad zemlje na kojem su njih dvoje, naravno, uz pomoć kraljičinih vrtlara, sadili povrće.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Highgrove Gardens (@highgrovegarden)

-Dok sam bio dječak, stalno sam odlazio onamo i promatrao biljke koje rastu u njemu. Izgled i mirisi iz tog vrta ostavili su istinski i dubok utjecaj na moje odrastanje. U to sam doba zavolio i drveće”, rekao je jednom.

Izvor: Gloria.hr

(E.M.)

Pročitajte još

U skladu s novom europskom regulativom, nadogradili smo politiku privatnosti i korištenja kolačića. Koristimo kolačiće (cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva, funkcionalnosti stranice i prilagođavanja sustava oglašavanja. Nastavkom pregleda portala slažete se sa korištenjem kolačića. Slažem se Pročitaj više

Politika privatnosti