Kralj Charles u svom prvom govoru pružio ruku pomirenja princu Harryju i Meghan Markle

Piše: Azra

Novi britanski kralj Charles III obratio se naciji nakon smrti svoje majke, kraljice Elizabete II, a u govoru je pružio ruku pomirenja princu Harryju i Meghan Markle.

Charles je u svom prvom TV obraćanju s titulom kralja otkrio službene nove titule princa Williama i Kate Middleton, a spomenuo je i svoju ljubav prema svom drugom sinu, princu Harryju i njegovoj supruzi Meghan Markle.

-Također želim izraziti svoju ljubav prema Harryju i Meghan dok nastavljaju graditi svoje živote u inozemstvu, rekao je Charles nakon što je priznao Williamovu titulu princa od Walesa, a njegove riječi mogle bi se protumačiti kao pokušaj pomirenja s odmetnutim sinom.

Harry i Meghan imali su napet odnos s kraljevskom porodicom otkako su odstupili s mjesta starijih članova kraljevske porodice u januaru 2020. Tokom intervjua s Oprah Winfrey u martu 2021., princ Harry je otkrio da je postojao trenutak kada mu je otac prestao odgovarati na pozive.

-Kad smo bili u Kanadi, imao sam tri razgovora s bakom i dva s ocem prije nego što je prestao odgovarati na moje pozive, rekao je Harry o mjesecima prije nego što su on i Markle odlučili trajno napustiti UK. Harry je pojasnio da su on i njegov otac ponovno počeli razgovarati sljedećih mjeseci, ali da imaju “puno toga na čemu trebaju raditi”.

-Puno smo se povrijedili i nastavit ću se truditi da mi bude jedan od prioriteta da pokušam izliječiti tu vezu, rekao je Harry. U decembru 2021. pojavila su se nova izvješća da su princ Harry i njegov otac mjesecima “jedva razgovarali” .

Sljedeći mjesec Charles je napisao da je “ponosan” na princa Harryja u članku za Newsweek, pišući da je Harry “strastveno istaknuo utjecaj klimatskih promjena, posebno u vezi s Afrikom”. Kraljevski biograf Nigel Cawthorne, autor knjige ‘Prince Philip: I Know I Am Rude’, rekao je u to vrijeme za Insider da Charlesov esej pokazuje njegov trud da pronađe rješenje sa svojim sinom.

-Princ Charles očito shvaća da mora preuzeti pomirljivu ulogu odraslog čovjeka kakvu je prije imao princ Philip, rekao je Cawthorne.

-Kao i njegov otac, on shvaća da će dopuštanje emocijama da bujaju biti pad Windsora. Princ Philip koristio je ono što je kraljica nazvala svojim ‘bezobraznim humorom’ da razbaruši perje, čak i s Harryjevom i Williamovom majkom Dianom. Charles će morati pronaći svoj način da održi porodicu na okupu umjesto da je pusti da se rastane zbog prepirki, dodao je.

Izvor: index.hr

(S.B.)

Pročitajte još

U skladu s novom europskom regulativom, nadogradili smo politiku privatnosti i korištenja kolačića. Koristimo kolačiće (cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva, funkcionalnosti stranice i prilagođavanja sustava oglašavanja. Nastavkom pregleda portala slažete se sa korištenjem kolačića. Slažem se Pročitaj više

Politika privatnosti