Kraljica Camilla ima dvoje djece iz prošlog braka: Šta će sada biti s njima?

Piše: Azra

Camilla je službeno postala Charlesova kraljica.

Posljednjih 17 godina otkako su Camilla i princ Charles u braku vladalo je mišljenje da Camilla neće ponijeti titulu kraljice te da će na dan kad Charles postane kralj ona uzeti titulu Princess Consort, no pokojna kraljica Elizabeta je odlučila drugačije te na 70. godišnjicu vladavine objavila da će Camilla ipak postati Charlesova kraljica.

Odluka da Camilla postane “samo” princeza na dan kad Charles postane kralj donesena je zbog atmosfere koja oko nje vlada posljednjih gotovo 40 godina. Zakonski je Camilli pripadala i titula princeze od Walesa, ali je ona nije koristila.

Kraljevska porodica dobro je procijenila da bi javnost loše reagovala na to da Camilla preuzme titulu pokojne princeze Diane za kojom Britanci žale i 25 godina nakon smrti. Uz to, Camillu se godinama drži odgovornom za propast braka Diane i Charlesa.

Ono što je prije samo dvadesetak godina bilo potpuno nezamislivo postalo je stvarnost – Camilla Parker Bowles, nekad najomraženija žena u Velikoj Britaniji, sada je kraljica.

Ulazi u historiju kao prva kraljica koja iza sebe ima bivšeg supruga i djecu iz prvog braka, a na društvenim mrežama se raspravlja što će se sada dogoditi s njezinom djecom. Camilla je u braku s Andrewom Parkerom Bowlesom rodila dvoje djece, Toma i Lauru.

Njih dvoje neće dobiti nikakve titule ni uloge u kraljevskoj porodici.

Članovima kraljevske porodice može se postati isključivo brakom ili rođenjem. Dakle, ne postoji mogućnost da Tom i Laura, u ovom slučaju posinak i pokćerka kralja, dobiju bilo kakve kraljevske titule ili beneficije.

Izvor: index.hr

(S.B.)

Pročitajte još