Kraljica Letizia poznata je po svom stilu, a malo ko zna ovaj detalj iz njenog privatnog života

Piše: Azra

Letizia je postala kraljicom Španjolske kada je njen suprug Filip zasjeo na tron te zemlje nakon što je njegov otac, kralj Juan Carlos I., 2014. godine abdicirao. Kraljica sa svojim suprugom učestvuje na brojnim događanjima.

Rođena je u španskom gradu Oviedu kao najstarija kći medicinske sestre Marie de La Palome Rocasolano Rodriguez i novinara Jesusa Josea Ortiza Alvareza, koji su uz Letiziju imali i kćeri Telmu i Eriku. Diplomirala je informacijske nauke i novinarstvo na sveučilištu Complutense u Madridu te ima magisterij iz Audiovizualnih komunikacija.

Radila je na mnogim prestižnim televizijskim i novinskim kućama. U svojoj biografiji ima zapisano i javljanje uživo iz New Yorka nakon napada na Blizance 11. septembra, a 2003. je izvještavala i o ratu u Iraku.

Iza sebe ima propali brak

Za Filipa se udala 2004. godine, te imaju dvije kćeri – princezu Leonor (16) i Sofiju (15). Malo ko zna detalj iz njenog privatnog života, a to je da je Letizia ranije bila u braku s profesorom književnosti Alonsom Guerrerom. Vjenčali su se 1998. godine, no 1999. godine rastali te su ostali u prijateljskim odnosima.

Prema pisanju medija, Letizia se zaljubila u svog profesora književnosti koji joj je predavao u srednjoj školi Ramiro de Maeztu, koju je pohađala u Madridu. Prije braka, u vezi su bili 10 godina.

Poznata po svom stilu

Kraljica Letizia često privlači pažnju svojim modnim kombinacijama, a časopis Vanity Fair proglasio ju je jednom od deset najbolje odjevenih žena svijeta.

U javnosti se često pojavljuje u dugim, elegantnim haljinama, suknjama i odijelima.

Kada je Letizia postala kraljica, španski mediji pisali su o njenim navodnim estetskim operacijama. Plastični hirurzi tvrdili su da je popravila bradu, operirala nos, primala injekcije hijalouronske kiseline, injekcije botoksa za bore na čelu, tretmane za izražajnije obraze, prošla hemijske pilinge… Spominjala se i operacija podizanja grudi, no priznali su da to ne mogu sa sigurnošću tvrditi.

Izvor: index.hr

(S.P.)

Pročitajte još

U skladu s novom europskom regulativom, nadogradili smo politiku privatnosti i korištenja kolačića. Koristimo kolačiće (cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva, funkcionalnosti stranice i prilagođavanja sustava oglašavanja. Nastavkom pregleda portala slažete se sa korištenjem kolačića. Slažem se Pročitaj više

Politika privatnosti