Kako je majka Kate Middleton zaradila prve milione: Danas živi na visokoj nozi, a u djetinjstvu je život i nije mazio

Piše: Azra

Da život uistinu piše zanimljive priče, pokazalo se i u slučaju Carole Middleton, majke Pippe i Kate Middleton, vlasnice firme Party Pieces. Iako danas živi na visokoj nozi te je redovita gošća raznih događanja u organizaciji kraljevske porodice, u djetinjstvu je život i nije mazio.

Još je 2018. u intervjuu koji je dala za The Telegraph otkrila da je neko vrijeme provela u nekoj vrsti dječjeg doma, koji je vlada izgradila za radničku klasu, jer njeni roditelji nisu mogli priuštiti si poslati je na fakultet.

Nakon što je sa samo 16 godina napustila školu zaposlila se u avionskoj kompaniji BOAC, koju je poslije kupio British Airways, te je radila kao stjuardesa. U to doba to je uistinu bio glamurozan posao, poput supermodela ili glumica današnjice, a ona je odlučila iskoristiti to da bi uspjela. Već tada je shvatila da ima crtu za poduzetništvo pa se počela razvijati u tom smjeru.

Zahvaljujući poslu upoznala je i budućeg supruga Michaela Middletona, a iako je svom silom htjela pobjeći iz male sredine, sa suprugom je isprva živjela u industrijskoj zoni nedaleko od aerodroma Heathrow, da bi na kraju s djecom savršen dom ponovno pronašla na selu.

Čime se želi baviti, shvatila je netom prije petog rođendana kćeri Kate. Naime, tražeći dekoracije za njezinu rođendansku zabavu, shvatila je da ne prolazi ono što želi, stoga je odlučila – pokrenut će porodični biznis koji će se baviti upravo time: svim potrebnim materijalima za zabave i rođendane. Upravo tada rođena je tvrtka Party Pieces.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Party Pieces (@partypieces)

– Shvatila sam da na tržištu postoji rupa, da nema stvari potrebnih za uređenje raznih zabava koje ne bi bile preskupe, a koje bi dobro izgledale. Zbog toga sam ih odlučila dizajnirati sama. Odnijela sam neke prototipe onoga što sam mislila da je dobro nekim trgovcima na High Streetu, no odbili su me, prisjetila se svojedobno za Daily Mail.

Isprva je radila u kuhinji, izrađujući sama sve potrebno za zabave, a posao se pokrenuo tek nakon što je počela plaćati oglase u dječjim časopisima. Godine 1992. započela je s online prodajom svojih proizvoda, što se pokazalo više nego dobrom odlukom, jer je krenula vrtoglavo rasti.

Više od tri desetljeća kasnije bogatstvo Carole Middleton procjenjuje se na oko 67 miliona dolara, a samo njena firma, koja svojim kupcima nudi sve za rođendanske zabave, bilo da želite temu Harryja Pottera, Peppe Pig ili bilo što za odrasle, vrijedi oko 40 miliona dolara.

Pročitajte još