Jezive riječi kralja Charlesa: Harry rođen samo da bi donirao organe Williamu

Piše: Azra

Od svega što je rekao Harry u svojoj biografiji “Spare”, teško da je ijedna tvrdnja toliko šokirala javnost kao posljednja u nizu u kojoj je otkrio šta mu je usađeno u glavu od najranijeg djetinjstva. Zapravo, i sam naziv “Spare” (“Rezervni”) otkriva bolnu istinu života u kraljevskoj porodici, jer je Harry, kako kaže, “rođen u slučaju da se nešto desi Williamu”.

 

“Odbjegli princ” je istakao da je njegov život “misija” koja je imala za cilj da bude izvor zabave, ometanja, ali i ukoliko zatreba, davanje rezervnog “dijela”, odnosno bubrega, koštane srži i slično.

Harry je u knjizi priznao da je odrastao znajući da je tu ukoliko bude potrebno da bratu donira organ. Objasnio je da mu je od ranog djetinjstva bila “potpuno jasna” ideja da je došao na svijet samo u slučaju da se nešto desi Williamu, i da je tokom čitavog njegovog života ovo osjećanje samo jačalo.

Potkrepio je ovu priču i anegdotom iz perioda kada je imao 20 godina, a kada je do njega stiglo ono što je Charles rekao njegovoj pokojnoj majci Dajani, upravo na dan kada se rodio.

 

-Divno! Već si mi dala nasljednika i rezervu. Uradio sam svoj posao, navodno je Charles rekao supruzi.

Izvor: wanted.mondo.rs

(S.B.)

Pročitajte još