Vjenčanje 12. marta: Kraljica Rania sprema kćerku za veliki dan

Piše: L. K. P.

Foto: Instagram @queenrania

 

Sprema se još jedno kraljevsko vjenčanje. Princeza Iman, najstarija kćerka kraljice Ranije Al-Abdulah i jordanskog kralja Abdulaha II, uskoro će stati pred oltar s nasljednikom i financijerom Jameelom Alexanderom Thermiotisom.

Prije vjenčanja koje je zakazano za 12. mart, za 26-godišnju princezu održan je njen henna party, u krugu porodice i prijatelja.

– Toliko ljubavi u jednoj prostoriji, napisala je njena majka ispod objave na Instagramu.

Princeza Iman na zabavi koja se tradicionalno održava nekoliko dana prije vjenčanja nosila je isti remen kojeg je njena majka nosila na kraljevskom vjenčanju za jordanskog kralja 1993. godine.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Queen Rania Al Abdullah (@queenrania)

Tamošnji mediji pišu da se tradicionalne henna svečanosti vraćaju kao popularan način proslava. Nakon što su nekada označavale tužnu ceremoniju nakon koje djevojka napušta porodični dom, sada su postale zabave kojima se slavi ljubav i obilježava novi početak života.

-Prvi puta kada sam držala svoju djevojčicu, znala sam da mi život više neće bit isti. Za samo tjedan dana biti će mladenka. Moja draga Iman, presretna sam i ponosna na tebe i svega što jesi, napisala je kraljica u jednoj od objava koju je posvetila kćerki.

Iman je za ovu priliku odabrala vjenčanu bijelu boju, a nosila je haljinu jordanske dizajnerice Reeme Dahbour koju je ukrasila svečanim remenom s perlama kojeg je naslijedila od majke. O ljubavnoj vezi budućih supružnika ne zna se puno detalja – zna se da su prije zaruka 2022. zajedno bili tri godine, a Thermiotis je 28-godišnji financijer koji radi u New Yorku, rođen je u Venezueli, dok je njegov otac porijeklom iz bogate grčke porodice.

Pročitajte još

U skladu s novom europskom regulativom, nadogradili smo politiku privatnosti i korištenja kolačića. Koristimo kolačiće (cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva, funkcionalnosti stranice i prilagođavanja sustava oglašavanja. Nastavkom pregleda portala slažete se sa korištenjem kolačića. Slažem se Pročitaj više

Politika privatnosti