Tajne clean kozmetike

Piše: Marketing

“Clean beauty / čista ljepota“ je izraz koji se uglavnom vezuje za životnu filozofiju, koja je prerasla u pravi pokret, a zalaže se za čiste, prirodne proizvode, bez alergena i drugih štetnih sastojaka. Clean movement, što bi se moglo prevesti kao “pokret čistoće“ odnosi se na mnogo toga, od kozmetike, preko nutricionizma, do izbjegavanja plastičnih vrećica ili biranja proizvoda u ambalaži koja se može reciklirati.

U kozmetici, čista ljepota je povezana s prirodnom ljepotom, odnosno svim vrstama ljepote koje odstupaju od nove norme. Nažalost, tu novu normu bismo najbolje opisali nazivom pjesme hit američke pjevačice Britney Spears: Toxic. To sve više prepoznaju i korisnici kozmetike, jer ogledalo ne laže, a kozmetičkim “otrovima“ ne treba mnogo vremena da na vašem licu pokažu “svoje pravo lice“. Upravo zbog toga “čista ljepota“ kao pokret postaje nezaustavljivo popularna. Međutim, ovdje se javlja novi problem, a to je da ne postoji zakonska ili službena definicija čiste ljepote, pa različiti brendovi definiraju čistu ljepotu prema svom dnevnom redu. Zbog toga, da biste bili sigurni da koristite “clean“ proizvode, trebali biste se dobro upoznati i sa brendom koji te proizvode nudi i koji garantuje njihovu “čistoću“. Pošto biste u tu svrhu morali provesti veoma opsežno istraživanje, za šta vjerovatno nemate vremena, mi smo to uradili umjesto vas i predstavljamo vam top rezultat našeg istraživanja.

 

Na našim prostorima postoji kozmetički brend koji, od osnivanja, svoje proizvode kreira isključivo od čistih, potpuno prirodnih, sigurnih i djelotvornih sastojaka. Taj brend to ne radi da bi bio u trendu, o čemu najbolje svjedoči da je svoju filozofiju čiste i zdrave ljepote njegovao od prvog dana nastanka, čak prije nego li je ta filozofija i postala globalni trend. Riječ je o Prirodnoj kozmetici Gloria, koja nam od svog početka priča najljepšu viziju čiste ljepote, one koja se napaja na blagotvornim izvorima Majke Prirode. Ono što tu viziju čini posebnom je to što je na njenom izvoru istina – čista i netaknuta, kao i sama priroda. Zahvaljujući toj činjenici, stručni tim Prirodne kozmetike Gloria, u prilici je svojim korisnicima u svakom trenutku obećati povratak prirodi, a garant njihovog obećanja nalazi se u listi sastojaka svih njihovih proizvoda.

Gloria svojim korisnicama ne obećava da će od njih napraviti ljepotice. Ona ih uvjerava da one već jesu čista i istinska ljepota, te im samo pomaže da to i same uvide. Prava ljepota može doći samo iznutra, iz dubine vaše ličnosti. To je netaknuta, prirodna ljepota, a proizvodi Prirodne kozmetike Gloria kreirani su tako da vam pomognu da tu ljepotu prepoznate i realizujete, a potom zaštitite i njegujete. Koristiti prirodne proizvode za njegu svoje kože znači igrati na sigurno. I u tome je sva tajna clean pokreta. Želite li otkriti više detalja ove tajne, pronađite proizvode Prirodne kozmetike Gloria na www.prirodna.com, ili u obližnjoj apoteci, cm i dm marketima. Potom uživajte u čistoći vaše ljepote, a tajnu podijelite s nekim do koga vam je stalo, baš kao što je i mi dijelimo s vama. Nije li to #ČistaLjubav?!

 

Pročitajte još

U skladu s novom europskom regulativom, nadogradili smo politiku privatnosti i korištenja kolačića. Koristimo kolačiće (cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva, funkcionalnosti stranice i prilagođavanja sustava oglašavanja. Nastavkom pregleda portala slažete se sa korištenjem kolačića. Slažem se Pročitaj više

Politika privatnosti