Antibakterijskom zidnom bojom sa srebrenim ionima udahnite novi život svome domu

Piše: Marketing

“San Marco” je razvio proizvode na bazi vode za interijere, kako bi zrak u prostorijama održali čistim i zdravim. “Silver Confort” poboljšava psihofizičku dobrobit, polazeći od unutrašnjih zidova. S ovim proizvodom vaši zidovi mogu disati i ponašati se kao prirodni regulatori vlažnosti i temperature te vašem domu dati novi život, kako biste živjeli u dobrobiti svaki dan.

 

 

Šta znači živjeti u zdravom okruženju?

Više od 90 posto vremena provodimo u zatvorenim prostorima, od kojih je jedan i naš dom. Je li “naša kuća” ultimativno sigurno okruženje? Nije uvijek. Zagađenje unutrašnjeg zraka može biti do pet puta veće nego vani. Po naše zdravlje štetne čestice i supstance vrebaju i u našim domovima: virusi, bakterije, klice, plijesni, grinje i HOS/VOC. HOS (hlapivi organski spojevi) su hemikalije koje se otpuštaju s površina kao što su namještaj, zidovi ili iz hemikalija za čišćenje. Mnogi materijali koje koristimo u svom domu mogu otpuštati ove štetne spojeve. Formaldehidi su jedni od najčešćih i najštetnijih hlapivih supstanci.

 

 

Obično kad pomislimo na zagađenje mislimo na smog i industrijske gasove, no zagađenja u prostorima mogu biti čak i štetnija: 21% onečišćenja zraka dolazi izvana; 16% usljed procesa izgaranja tokom zagrijavanja i kuhanja hrane; 14% iz proizvoda za čišćenje; 13% od materijala korištenih za gradnju i namještaj.

Efekti zagađenja su: kašalj, iritacije, glavobolja, umor, mučnina, respiratorne tegobe, alergije… Nažalost, najveći rizici odnose se na djecu i osjetljive pojedince. Možete prevenirati nastanak plijesni i bakterija na zidovima u svom domu, koristeći prirodni element koji je u upotrebi od drevnih vremena: srebro.

 

Higijenizirajte zidove srebrenim ionima

“Silver Confort” je antibakterijska zidna boja sa srebrenim ionima, Koju je “San Marco” proizveo bi zadovoljila sve veće potrebe za higijenom u interijerima. Zaštitite i odbranite svoj dom prirodnim djelovanjem mikročestica: ioni srebra formiraju barijeru koja sprječava stvaranje i razmnožavanje bakterija i plijesni, bez oslobađanja štetnih tvari. Djelovanje srebrenih iona dugotrajno je, jer se čestice ne razgrađuju i ostaju u sloju boje. “Silver Confort” omogućuje vam da odmah nakon bojenja zidova ponovno koristite prostorije, jer boja nema mirisa i formulirana je bez otpuštanja hlapivih organskih spojeva.

Potražite ‘Siver Confort’ u bolje opskrbljenim trgovinama boja i lakova ili kontaktirajte zastupnika Duga-tehna doo.

Pročitajte još

U skladu s novom europskom regulativom, nadogradili smo politiku privatnosti i korištenja kolačića. Koristimo kolačiće (cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva, funkcionalnosti stranice i prilagođavanja sustava oglašavanja. Nastavkom pregleda portala slažete se sa korištenjem kolačića. Slažem se Pročitaj više

Politika privatnosti