TERAPIJA KURKUMOM

Piše: Marketing

KURKUMA FORTE – da zglobovi rade kao podmazani!

Oslobodite se bolova u kičmenom stubu – vratne, grudne i lumbalne regije, bolova u zglobovima ruku i nogu, kao i bolova u mišićima i tetivama, uz pomoć moćne biljke kurkume.

Reumatske bolesti predstavljaju skup različitih oboljenja sa zajedničkim simptomima kao što su upalni procesi, bolovi i otoci u zglobovima, tetivama, mišićima. Reuma najviše pogađa osobe u zrelom životnom dobu, a neretko i mlađe osobe.
Jedna od reumatskih bolesti je i artritis. Naime, artritis, iliti upala zglobova, jedno je od najčešćih oboljenja u opštoj populaciji. Često je riječ o hroničnom problemu, koji zahvata hrskavicu, koji uglavnom napada osobe starije od 65 godina. Vremenom, može dovesti do djelimičnog, a u ekstremnim slučajevima i do potpunog oštećenja hrskavice.
Postoje nekoliko tipova artritisa. Najčešći oblik je osteoartritis. Uglavnom pogađa zglobove koji su opterećeni tjelesnom težinom, kao što su stopala, koljena, kukovi ali i donji dio leđa i vrat. Osteoartritis dovodi do bola u zglobu i ukočenosti, a u ekstremnim slučajevima čak i do nepokretnosti.

Reumatoidni artritis je hronično, autoimuno oboljenje koje osim zglobova, može da napadne i kožu, pluća, krvne sudove… Imuni sistem sam napada ćelije u zglobovima, jer počinje da ih doživljava kao strane ćelije. Potom se javlja oticanje, crvenilo, ukočenost i na kraju gubitak funkcija. Iako se smatra da je reumatoidni artritis uslovljen genetskim faktorom, ponekad je za nastanak ove bolesti potreban i “okidač“ iz spoljašnje sredine, kao što je stres smanjena fizička aktivnost i neadekvatna ishrana.
Ljekovita, tropska, začinska biljka Kurkuma povećava pokretljivost zglobova i kostiju, ublažava bol, naročito kod reumatoidnog artritisa. Biljka kurkuma, poreklom iz Južne Azije, ima jako protivupalno, antiseptičko i antialergijsko dejstvo i pomaže kod upala, respiratornih tegoba, pozitivno deluje na raspoloženje i pamćenje i doprinosi jačanju imuniteta. Jutarnja ukočenost, koja traje duže od jednog sata, prvi je pokazatelj da je riječ o reumatoidnom artritisu. Zlatnožuti pigment iz kurkume, idealno je rješenje za sve reumatske bolesti jer može da se koristi i preventivno, a neželjena dejstva gotovo i da ne postoje.
Bioklinikine Kurkuma Forte kapsule sadrže suhi ekstrakt korijena kurkume (Curcuma Longa), vitamin E, vitamin C i Cink. Curcuma Longa svojim dejstvom pomaže održavanju zdravlja zglobova i kostiju. Pomaže kod reumatskih oboljenja – artritisa i osteoartritisa, kao i kod poremećaja vezivnog tkiva.
Kurkuma Forte kapsule doprinose smanjenju bola i učestalosti upala, otoka i ukočenosti zglobova, tretiraju mišiće i zglobove, jačaju tetive i vraćaju fleksibilnost tetivama. Kapsule Kurkuma Forte svojim blagotvornim djelovanjem otklanjaju bolove u mišićima, kostima i zglobovima. Redovnim korištenjem ovog preparata, obnavlja se kolagen, hrskavica, a i dolazi do boljeg podmazivanja tkiva.

Pročitajte još

U skladu s novom europskom regulativom, nadogradili smo politiku privatnosti i korištenja kolačića. Koristimo kolačiće (cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva, funkcionalnosti stranice i prilagođavanja sustava oglašavanja. Nastavkom pregleda portala slažete se sa korištenjem kolačića. Slažem se Pročitaj više

Politika privatnosti