Novi Sad – grad mode

Piše: Azra

Novi Sad postaje sve prepoznatljiviji centar mode u Jugoistočnoj Evropi, i to s pravom, jer se u njemu održava peta najveća sedmica mode u Evropi, a prema broju posjetitelja, kvalitetu i obimu programa, najveća sedmica mode u Jugoističnoj Evropi. Novosadski Serbian Fashion Week održan je ove godine kao dio projekta „Evropska prijestonica kulture 2002.“. U „Srpskoj Atini“, kako još nazivaju Novi Sad, predstavili su se i brojni novosadski lokalni dizajneri, koji stvaraju jedinstveni stil na kreativan i glamurozan način, a koji je istovremeno prilagođen svakome od vas. Pogledajte kakve prijedloge smo vam spremili i podržite naše dizajnere!

Između ostalih, zapaženi su predmeti izrađeni od ručno obrađene kože brenda „Manual“, koji više od 36 godina brani čast starih zanata. Njihove tašne, kaiševi, novčanici… dizajnom, tradicionalnom izradom i kvalitetom dokazuju da prerastaju od lokalnog u evropski brend.
Treba spomenuti i sestre Janu i Jovanu Šolaja čiji brend Šolaja je specijalizovan za izradu kupaćih kostima od italijanske likre vrhunskog kvaliteta.
Prvi utisak koji ostavljamo na nekog, odmah nakon intuitivnog, jeste upravo zahvaljujući stilu kroz koji šaljemo ličnu poruku, a HRIDA style vidi modu kao priliku da izrazite vaš način života i razmišljanja, kao i modeli brenda Lagami – male kolekcije velikog stila!
Unikatni modeli cipela firme „Bratscher Custom Shoes“ učinit će da se osjećate jedinstveno, dok će aksesoari brenda Mystique Silk touch osvježiti svaku odjevnu kombinaciju.


Žene vinari

Kažu da je vino staro koliko i čovječanstvo. Mnogi mu pripisuju i ljekovita svojstva. Vina koja su proizvedena od grožđa fruškogorskih vinograda su oduvijek svrstavana u visokokvalitetna. Zanimljivo je da u posljednje vrijeme sve češće vinarije vode žene i postižu izuzetne rezultate, a, između ostalih, proizvode i među ženama veoma popularno aromatizirano vino bermet, koje se dobija mješavinom grožđa, biljke pelin, te raznog voća i biljnih začina. U vrijeme Austro-Ugarske monarhije, bermet je bio vrlo popularan među aristokracijom, a, prema nekim izvorima, nađen je i na meniju „Titanika“ na njegovom nesretnom putovanju.

U ovom tekstu ističemo nekoliko veoma uspješnih i prepoznatljivih vinarija kojima su na čelu žene:

1. Craft Kabach Winery – Silivia Kabač (Temerin): https://novisad.travel/vinarije-single/craft-kabach-winery/
2. Vinarija Verkat – Nataša i Sonja Vrkatić (Čerević): https://novisad.travel/vinarije-single/vinarija-verkat/
3. Podrum Ačanski – Jelena Lalović (Banoštor): https://novisad.travel/vinarije-single/podrum-acanski/
4. Vinarija Dulka – Jasmina Dulka (Sremski Karlovci): https://novisad.travel/vinarije-single/vinarija-dulka-d-o-o/
5. Vinarija Mačkov podrum – Đurđica Jojić (Irig): https://novisad.travel/vinarije-single/vinarija-mackov-podrum/
6. Vinarija Vojnović – Tijana Vojnović (Begeč): https://novisad.travel/vinarije-single/vinarija-vojnovic/
7. Vinarija Šijački – Ivana Šijački (Banoštor): https://novisad.travel/vinarije-single/vinarija-sijacki/
8. Vinarija Probus – Vera Svinjarević (Sremski Karlovci): https://novisad.travel/vinarije-single/podrum-probus/

Pročitajte još