Ovu nedjelju provedite sa kreativcima na 4. OREA Art marketu

Piše: Azra

 

Još su tri dana preostala do jedinstvenog prodajnog sajma rukotvorina sa bh. etiketom OREA Art marketa, koji će se održati ove nedjelje u Botaničkom vrtu Zemaljskog muzeja BiH.

OREA Art market se otvara za posjetioce  u 10.00 sati, a u 11.00 sati je planirana  ceremonija u okviru koje će Amra Džeko suosnivačica i brend ambasadorica, svečano otvoriti ovogodišnji 4. po redu OREA Art market.

Ovaj jedinstveni prodajni sajam rukotvorina sa bh. etiketom, namijenjen je svim generacijama i već tradicionalno okuplja bh. kreativce i nudi spoj ugodnog ambijenta sa fantastičnom ponudom ručno rađenih proizvoda, gastro slastica i odlične zabave. Kako bi ugođaj za cijelu porodicu bio potpun, u prekrasnom ambijentu Botaničke bašte Muzeja, pripremljen je i Gastro kutak sa sjajnom ponudom ukusnih delicija. Dječiji kutak bit će ispunjen kvalitetnim sadržajima kao što su animacije, crtanje na platnu, kreativne radionice, časovi pravljenja sapuna, razne društvene igre kao i zabava za mališane.

OREA Art Market ove godine okuplja 57 izlagača koji će predstaviti svoje rukotvorine i zanimljive i unikatne proizvode.

Podsjećamo,  kao i do sada OREA Art market ima humanitarni karakter jer će se sav  novac od prodaje ulaznica i ove godine donirati Udruženju “Srce za djecu koja boluju od raka” za potrebe Roditeljske kuće.  Do sada je kroz ovu humanitarnu akciju OREA Art marketa, prikupljeno više od 20.000 KM. Pored sredstava od prodaje ulaznica ovogodišnji sponzori Galenika i Lutrija BiH donirat će dodatna sredstva tokom događaja u nedjelju.

Prepoznavajući važnost jačanja kreativne industrije i malih obrtnika u BiH, brojni su sponzori već godinama podrška u organizaciji i promociji OREA Art marketa među kojima su VISA, UniCredit Bank, Bingo i BH Telecom. Za sve posjetioce ove nedjelje Franck i Leda obezbijedili su besplatno osvježenje, UniCredit Bank je omogućila kartično plaćanje, a posjetioci će moći okušati sreću kroz Srećke Lutrije BiH.

OREA Art market ove su godine podržali i Općina Centar, Casa de CAMPARA, EUROPLAKAT, EuroExpress brza pošta, ADRIATIC osiguranje, Gama AA security, Arton media, kao i medijski pokrovitelji Klix, magazin Azra, Bonjour, RSG Radio i Radio ANTENA.

Pročitajte još