Pakovanje za godišnji: Kako brzo i učinkovito “popeglati” cijelu porodicu

Piše: Marketing

Otkrivamo prednosti nove Philips parne stanice serije 8000 u odnosu na tradicionalnu peglu

Nakon duge dvije godine, većinom lockdowna, vrijeme je da se konačno opustimo i otputujemo na zasluženi godišnji odmor. Odabir željene destinacije je završen, mašta je već davno mapirala šta ćemo sve raditi, a pred nama je još samo pakovanje. Samo?! Spakovati četveročlanu porodicu nije baš lako, posebno ispeglati omiljene ljetne komade za sve one aktivnosti koje smo isplanirali. Kako taj proces, u odnosu na tradicionalnu peglu, izgleda uz novu Philips parnu stanicu serije 8000 otkriva nam Andrea Tomašević Kolenda, PR menadžerica i influeserica, kojoj je ovaj uređaj, prilikom žurbe u spremanju dokazao svoje “prijateljstvo” jer u trenutku nepažnje nije progorio njenu omiljenu haljinu rezerviranu za prvi morski izlazak. Oduševila se, jer kako kaže, dobro ispeglana garderoba ostaje takva i kada se izvadi iz kofera. O svim utiscima nakon testiranja ovog uređaja, Andrea govori u nastavku.

“Prije sedam godina, dok još uvijek nismo imali djecu, mislila sam da je izuzetno naporno spremiti stvari za putovanje, ali tek sada vidim da je to ranije bilo lako. Sada to je proces koji u našem domu traje tri dana pred put; biranje kombinacija, pranje, peglanje, sortiranje… i uvijek najviše pazim da stvari koje se lako gužvaju budu na posebnom mjestu, pomno složene u koferu”, kaže Andrea i otkriva neke svoje prve utiske nakon korištenja Philipsove parne stanice serije 8000 u odnosu na tradicionalnu peglu.

Kako kaže, prva olakšavajuća spoznaja je ta da je uređaj znatno lakši i da zaista nema zamora prilikom peglanja. Tome doprinose i sve njegove pametne performance, poput OptimalTemp tehnologije zahvaljujući kojoj je temperatura automatski podešena na optimalnu za sve tkanine, tako da se brzo i lako prelazi sa jednog komada garderobe na drugi.

 

Mislim da će sve koje redovno troše sate tokom sedmice na peglanje oduševiti činjenica da zaista ne morate misliti šta biste trebali peglati prvo, a šta posljednje. Mozak na pašu i bez straha da uopšte možete uništiti neki komad, progorjeti ili oštetiti, čak i ako peglu greškom ostavite na stolu, odnosno na odjevnom predmetu. To se jednostavno ne može desiti sa ovim uređajem, i to je jedna od prednosti koja mi ulijeva mir dok peglam, jer mi često djeca odvlače pažnju pa sam “nezgodnih situacija” ranije imala. Super mi je otkriće da se uređaj, ako ga ne koristimo 10 minuta, sam i gasi”, otkriva.

 

“Uz pomoć pare sve ide brže. Najbolja stvar je da ne moram svaki čas dosipati vodu, jer u spremnik, koji je kod parne stanice odvojen od pegle, dakle nije njen sastavni dio, stane mnogo više vode u odnosu na tradicionalnu peglu. Stvari obično peglam samo s jedne strane, često i u samo jednom potezu jer mi je to dovoljno da se svi nabori isprave “, dodaje.

 

Kapacitet spremnika za vodu od 1800 ml osigurava neprekidno peglanje u trajanju od dva sata, dok kod „obične“ pegle za to vrijeme spremnik je potrebno puniti u prosjeku na svakih deset minuta. Upravo zahvaljujući kapacitetu spremnika, jačini pare, te funkciji

, koja automatski prilagođava količinu pare brzini peglanja, postižu se sjajni rezultati uz uštedu čak 40% vremena.

„Jedna od razlika koja mi se posebno svidjela je ta što kod tradicionalne pegle mi doziramo količinu pare, dok ovdje uređaj misli i radi umjesto vas. Kada peglate brže dobijate i više pare. Posebno je korisno što se pri vrhu nalaze izduženi otvori za paru, što mi pomaže da super ispeglam ionako sitne detalje na dječijoj garderobi“, otkriva.

 

Isprobala je ovaj uređaj i za vertikalno peglanje gdje napredni senzor pokreta DynamiQ prepoznaje kretanje u svakom pravcu. „Bez ikakvog zamora, jer je pegla lagana, a senzor prati pokrete, uz prodoran mlaz pare uspjevam ispeglati stvari i na vješalici, haljine ili košuje, il pak posteljinu i stolnjake.“

 

Pouzdani partner efikasnog i brzog peglanja ipak malo pažnje traži povremno, ali i na to će vas sam napomenuti. Naime, kada se isprazni spreminik za vodu, svjetlosni indikator podsjetit će vas da je ponovo naspete, što je moguće učiniti i tokom peglanja. Za najoptimalniji rad parne stanice najbolje je da koristite vodu iz česme i destilovanu u omjeru 50:50. Također, svjetlosni indikator i zvučni signal će vas podsjetiti i kada je vrijeme da uklonite kamenac iz stanice.

 

“Vrlo je zahtjevno sve nas “popeglati” i spakovati za put, ali realno i svakodnevno tokom sedmice imamo jako puno veša za pranje i peglanje, tako da mi je zaista bio potreban jedan moderan uređaj koji će mi olakšati. Moram priznati da mi je sada sa novom Philips parnom stanicom serije 8000 proces peglanja znatno olakšan. Završim sve za duplo manje vremena nego mi je to trebalo ranije i sve bude kao pod konac”, zaključuje Andrea Tomašević Kolenda.

Pročitajte još