Davor Gerbus nam je otkrio navike koje njegov organizam čine zdravim tokom putovanja

Piše: Marketing

Iako se bavi i pjevanjem i glumom, putovanja su nešto u čemu Davor Gerbus (25) posebno uživa, a uživa i da svoja iskustva i doživljaje sa tih putovanja podijeli sa svojim pratiocima na društvenim mrežama.

Na destinacijama koje posjeti, ovaj mladić kojeg na Instagramu prati skoro 300 hiljada ljudi trudi se da pokaže sve znamenitosti i lijepa mjesta koja je posjetio, a da bi to mogao uraditi, kaže, važno je da bude zdrav i u dobroj kondiciji.

Fizička aktivnost

Fizička aktivnost dio je njegove svakodnevnice i svako njegovo jutro, kako je kazao, nezamislivo je bez šetnje.

“Ono što mi je obavezno svako jutro jeste da šetam gdje god mogu i da mi prirodna fizička aktivnost bude što veći prioritet”, kaže ovaj rođeni Zagrepčanin sa trenutnom adresom u Sarajevu. Davor je popularan i na YouTubeu, a na svojim kanalima rado dijeli snimke, kako sa putovanja, tako i sa druženja sa prijateljima, ali i zanimljivih situacija u kojima se našao.

O svom zdravlju brine i tako što brine o unosu vode. Iako mu se, kako kaže, nekada desi i da zaboravi da pije dovoljno vode kada je kući, trudi se da to nadoknadi na putovanjima, pogotovo kada su visoke temperature.

“Ono što je neizostavno u svakom mom danu, odnosno jutru, jeste zdrav doručak kada se trudim da unesem sve suplemente koji su potrebni mom tijelu i organizmu. Trudim se da što više jedem zdravo, a prioritet su mi svježi sokovi i salate. Zbog toga, uvijek budem sretan kada nađem ili kada mi neko proporuči neke proizvode koji sadrže veliku količinu voća, povrća i vitamina”, kazao je Davor.

S obzirom na to da preferira zdravu ishranu, punu voća i povrća, i svjestan je koliko mu to energije daje, sa sobom i na izlete i putovanja uvijek nosi zdravu užinu. Pravi izbor zdrave užine, kako je istakao, našao je u Nutrino Lab fruit snackovima bez kojih ne može zamisliti izlete i putovanja.

Zdrava užina

“Ranije sam satima pripremao zdravu užinu koju ću ponijeti, a sada sa sobom uvijek imam Nutrino Lab. Sa njima ne mogu pogriješiti jer imaju sve potrebno za zdrav i ukusan obrok, a uvijek su spremni za polazak i ne moram odvojiti sate na njihovu pripremu. Sada to vrijeme koristim za neke druge korisne stvari i pripreme”, poručio je ovaj svestrani mladić.

I dok još sabira utiske i doživljaje sa svog posljednjeg putovanja, Davor već razmišlja o tome koja bi njegova naredna destinacija mogla biti. Ima nekoliko ideja u glavi i dvoumi se oko izbora mjesta koje prvo posjetiti, ali jedno sigurno zna, a to je šta će sa sobom ponijeti gdje god da odluči ići – flašicu vode i svoju Nutrino Lab zdravu užinu, kao i tene koje mogu podnijeti duge šetnje.

 

 

Pročitajte još

U skladu s novom europskom regulativom, nadogradili smo politiku privatnosti i korištenja kolačića. Koristimo kolačiće (cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva, funkcionalnosti stranice i prilagođavanja sustava oglašavanja. Nastavkom pregleda portala slažete se sa korištenjem kolačića. Slažem se Pročitaj više

Politika privatnosti