Registracije za Trku/šetnju za ozdravljenje „Race for the Cure“ širom Bosne i Hercegovine

Piše: Azra

Registracije za  najveći društveno odgovorni događaj u Bosni i Hercegovini – Trku/šetnju za ozdravljenje “Race for the Cure” čiji je cilj podizanje svijesti u borbi protiv raka dojke u BiH održane su ovog vikenda širom Bosne i Hercegovine. 

Ovu aktivnost organizovala su Udruženja pacijentica iz Banja Luke, Mostara, Tuzle, Zavidovića, Jajca, Hadžića, Goražda, Cazina, te Orašja, Bugojna, Širokog Brijega, Kaknja, Livna, Kiseljaka, Gradačca, Bihaća, Brčkog i Zenice. 

Građani Sarajeva se mogu registrovati svaki dan u Sarajevo City Centru od 11 do 20h. Otvorene su i online registracije na www.raceforthecure.eu gdje možete napraviti svoj tim. 

Kroz uplatu simbolične registracije od 10KM građani pomažu da se podiže svijest o karcinomu dojke te učestvuju u Trci/šetnji za ozdravljenje “Race for the Cure” koja će biti održana 25. septembra u Sarajevu u organizaciji Udruženja „Think pink – Zajedno smo jedno“. Kompletan iznos od registracija usmjerava se za mamografske preglede u ruralnim područjima Bosne i Hercegovine, kao i za paketiće za svaku novooperisanu ženu.

Trka/ šetnja za ozdravljenje “Race for the Cure” je najveći sportski događaj za promociju važnosti ženskog zdravlja. U Europi, zahvaljujući “Race for the Cure” organizacije koje pružaju podršku ženama oboljelim od karcinoma dojke prikupljaju sredstva i podižu svijest o ovom oboljenju. Prikupljena sredstva su od izuzetnog značaja, s obzirom da radi o najučestalijem karcinomu kod žena.

 

 

Pročitajte još

U skladu s novom europskom regulativom, nadogradili smo politiku privatnosti i korištenja kolačića. Koristimo kolačiće (cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva, funkcionalnosti stranice i prilagođavanja sustava oglašavanja. Nastavkom pregleda portala slažete se sa korištenjem kolačića. Slažem se Pročitaj više

Politika privatnosti