Jumbo već šestu godinu posluje u BIH i gradi priču o uspjehu jedinstvenim pristupom i brigom prema društvu

Donirana sredstva za dječije obdanište JU Čika Jova Zmaj u Bijeljni

Piše: Marketing

Kompanija Kid Zone, na našem tržištu poznatija kao Jumbo, već šestu godinu posluje u BIH sa šest prodavnica u šest gradova te kontinuirano radi na pružanju podrške društveno odgovornim projektima sa glavnim fokusom na djecu. Tako je u protekle dvije godine kompanija izdvojila skoro

100 000KM za društveno odgovorne aktivnosti i pomoć lokalnoj zajednici.

08.11.22. navršile su se tri godine od otvaranja poslovnice Jumba u Bijeljini koja se nalazi u sklopu Bijeljina City Mall-a, te je tim povodom, simbolično, uručena donacija JU Dječijem vrtiću „Čika Jova Zmaj“.

JU Dječiji vrtić „Čika Jova Zmaj“ Bijeljina je osnovana 1977. godine kao jedini vrtić u tom gradu. Trenutno se svakodnevno brine o 560 djece, uzrasta između 11 mjeseci do 6 godina. Vrtić je 2014. godine bio poplavljen te je uz pomoć donacija uspio osposobiti za rad veći dio prostorija koje su bile poplavljene.

Donacija kompanije Jumbo u iznosu od 12.794,25 KM će biti usmjerena za kupovinu kreveta za popodnevni odmor djece koji trebaju zamijeniti dušeke-strunjače koje su dotrajali i neadekvatni. Preostali dio sredstava će biti iskorišten za postavljanje opreme u dvorištu obdaništa koja će se omogućiti prostor da djeca mogu imati aktivnosti na otvorenom.

Također, povodom 3. rođendana Jumbo poslovnice u Bijeljini za kupce će biti upriličeni popusti, pokloni, zabava za djecu sa maskotama i druga iznenađenja u petak, 11. novembra i u subotu, 12. novembra.

„ Jumbo BIH svake godine izdvaja značajna sredstva za pomoć najugroženijim skupinama društva i pomaže lokalnoj zajednici. Početkom godine opremili smo igralište Centra za djecu i omladinu sa posebnim potrebama „Ros Rosales“, a povodom proslove 3. godišnjice Jumbo prodavnice u Bijeljni donirati ćemo sredstva koja će poboljšati uslove rada dječijeg vrtića JU “Čika Jova Zmaj” u Bijeljini.

Drago mi je istaći da ćemo do kraja ove godine uručiti donaciju još jednom vrtiću u BiH, a povodom novogodišnjih praznika planiramo obradovati poklonima mališane širom BIH u institucijama koja vode brigu o djeci – istako je direktor Jumbo kompanije Dino Šuta.

Slaviša Vujanović, direktor JU Dječiji vrtić „Čika Jova Zmaj“ izrazio je zahvalnost povodom donacije kompanije Jumbo.

– Nadam se da ćemo i u budućnosti nastaviti ovakav ili sličan vid saradnje, a sve u želji da djeci stvorimo bolje uslove i sve ono što im je potrebno za kvalitetan boravak u našoj Ustanovi. Ovom prilikom želim da izrazim zahvalnost kompaniji Jumbo i njihovom rukovodstvu, na ovoj vrijednoj donaciji, koja ima za cilj stvaranje boljih uslova za boravak djece u našoj ustanovi. Kako bismo uspješno radili i poboljšali kvalitet rada i boravka djece u našoj ustanovi neophodno nam je da poboljšamo uslove boravka. Kroz ovu donaciju obezbjeđena su sredstva za nabavku novih adekvatnih krevetiće u skladu sa trenutnim normama i standardima, a za potrebe popodnevnog odmora, kao i postavljanje „ljetnjikovca“ u objektu „Plavi čuperak“ koji će omogućiti realizaciju aktivnosti sa djecom na otvorenom.

Pročitajte još

U skladu s novom europskom regulativom, nadogradili smo politiku privatnosti i korištenja kolačića. Koristimo kolačiće (cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva, funkcionalnosti stranice i prilagođavanja sustava oglašavanja. Nastavkom pregleda portala slažete se sa korištenjem kolačića. Slažem se Pročitaj više

Politika privatnosti