Festival svjetla Zagreb – omiljeni vjesnik proljeća u gradu

Piše: Marketing

Photo by: Julien Duval

Dolaskom proljeća bude se ulice Zagreba i spremno dočekuju jedan od najposjećenijih i najpopularnijih događaja – Festival svjetla Zagreb. Zagrepčani i njihovi gosti s veseljem izlaze u grad i upijaju njegovu novu energiju obasjanu svjetlosnom umjetnošću koja ponovo pokazuje da je proljeće, renesansa u nama i oko nas, inspiracija na svakom koraku.

Photo by: Boška i Krešo

Photo by: Julien Duval

Zajedno s njima upalite svjetla grada i proslavite dolazak dužih dana koji vraćaju život na ulice. Spoj umjetnosti, dizajna, spektakla, zabave i arhitekture oživjet će popularne lokacije u širem centru grada. Uz radove umjetnika iz cijele zemlje, imat ćete priliku uživati i u inostranim radovima te zajedno dočekati proljeće.

Photo by: Julien Duval

Photo by: Julien Duval

Photo by: Julien Duval

Umjetnost postaje žila kucavica metropole. Od 15. do 19. marta 2023. godine zagrebačke ulice, parkovi, trgovi, šetališta, muzeji i građevine pretvorit će se u slikarsko platno i razigranu scenografiju za brojne svjetlosne instalacije, projekcije, animacije i druge oblike inovativne umjetnosti. Ponovno ćete imati priliku doživjeti Zagreb u novom svjetlu – u punom smislu te riječi!

Festival svjetla Zagreb, koji se održava već petu godinu, ponovo nas podsjeća na pomicanje granica umjetnosti i poziva da zajedno izađemo na ulice i proslavimo novo buđenje, novu nadu i optimizam.

Photo by: Julien Duval

Posjetite svjetlom obojen Zagreb koji će vas prebaciti u neki novi svijet i priuštiti pravi urbani doživljaj za sve generacije.Tokom pet dana Zagreb će svijetliti jače nego ikad do sad! Imat ćete priliku uživati u 34 svjetlosnoj instalaciji na 29 lokacija koje će uključivati mirniji Gornji grad, ali i neke od potpuno novih lokacija živahnijeg Donjeg grada.

Photo by: Boška i Krešo

Festival svjetla Zagreb svojevrstan je uvod u početak turističke sezone Zagreba i okupljanja na otvorenom koja povezujemo s nestrpljivo priželjkivanim dolaskom toplog vremena i boja koje se vraćaju skupa s proljećem.

Photo by: Julien Duval

 

Photo by: Julien Duval

Program će spojiti ono najbolje od likovne i izvedbene umjetnosti i moderne tehnologije, a mi polako odbrojavamo dane do ovogodišnjeg svjetlosnog spektakla i s uzbuđenjem pozdravljamo ponovni dolazak svjetla u naš grad!

Video najave festivala, pogledajte na linku ispod:

 

 

Pročitajte još

U skladu s novom europskom regulativom, nadogradili smo politiku privatnosti i korištenja kolačića. Koristimo kolačiće (cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva, funkcionalnosti stranice i prilagođavanja sustava oglašavanja. Nastavkom pregleda portala slažete se sa korištenjem kolačića. Slažem se Pročitaj više

Politika privatnosti