Lejla Grabus Burić vlasnica je GRABUS DIAMONDS: Nakit namijenjen ženama koje imaju istančan ukus za ljepotu i luksuz

Piše: Azra

 

 

       www.grabus-diamonds.com

GRABUS DIAMONDS – luksuzan dijamantni nakit, iza kojeg stoji bosanskohercegovačka magistrica ekonomije i gemologinja, ekspertica za dijamante Lejla Grabus Burić. Nakit GRABUS DIAMONDS namijenjen je svim ženama koje imaju istančan ukus za ljepotu i luksuz. Svaki komad nakita pažljivo je osmišljen da bude nosiv u svim prilikama. U kolekciji GRABUS DIAMONDS  dominiraju dijamanti u odnosu na plemeniti metal s kojim se kombinuju. Spoj evropske sofisticiranosti i vibrantnog duha Bliskog istoka poslužila je Lejli kao inspiracija za GRABUS DIAMONDS kreacije.

 „Osim ponude nakita dostupne na www.grabus-diamonds.com nudimo i personalizirano iskustvo kupovine. Tu smo da klijentima pomognemo  razumjeti 4C (četiri glavna kriterija) svakog dijamanta, odrediti idealnu cijenu unutar njihovog budžeta, kao i raditi sa svakim klijentom ponaosob na pre-dizajniranju i izradi njihovog jedinstvenog komada nakita. S obzirom da sam po prirodi perfekcionista, imperativ mi je da klijenti u potpunosti budu zadovoljni. S tim u vezi, lično osmišljavam i dizajniram nakit, te kao certificirani gemolog za svaki komad nakita biram samo dijamante visoke kvalitete. Zatim moj handcrafter iz Tel Aviva s dugogodišnjim iskustvom u izradi dijamantnog nakita za svjetske renomirane brendove „oživljava” svaki proizvod GRABUS  DIAMONDS.”

Lejla ističe da GRABUS DIAMONDS radi isključivo sa poliranim dijamantima od renomiranih dobavljača koji mogu potvrditi da su njihovi dijamanti etički iskopani i da su certificirani kao „conflict-free”, tj. da nisu „krvavi dijamanti”.

„Strogo se pridržavamo procesa Kimberley i svih povezanih rezolucija UN-a. Prije prodaje ili izrade prekrasnog nakita, dijamanti se šalju u laboratorij za ocjenjivanje dijamanata na sveobuhvatnu procjenu. Ovaj proces je poznat kao certifikacija. Certifikat za dijamante je izvješće koje izdaju stručnjaci iz industrije, u kojem dijamant ocjenjuju, mjere i pomno ispituju obučeni gemolozi. Svaki dijamant se procjenjuje prema kvaliteti 4C: težini u karatima, boji, čistoći i rezu, uz ostale karakteristike.

GRABUS DIAMONDS  radi isključivo s dijamantima  koji imaju GIA (Gemološki Institut Amerika) certifikat. GIA je vodeći svjetski autoritet u gemologiji više od 80 godina, tj. ime kojem se najviše vjeruje na svijetu u ocjenjivanju dijamanata i identifikaciji dragulja. Također, svi plemeniti metali koji se koriste u našem nakitu certificirani su od Ureda za ispitivanje u Tel Avivu ili Poznanu, u skladu sa propisima Evropske Unije.”

https://www.instagram.com/grabusdiamonds/

Pored dijamantnog nakita, GRABUS DIAMONDS nudi svojim klijentima kupovinu dijamanata (GIA) od 5 karata i više, koji su posebno atraktivni za investitore. Dijamant je mali dar prirode koji pruža sigurnost i egzistencijalnu stabilnost. U posljednjih sto godina, cijena dijamanata nijednom nije doživjela pad, a u posljednjoj deceniji njihova vrijednost konstatno je rasla. Podaci eksperata s berze pokazuju da cijena godišnje raste za 6%, te da će potražnja za dijamantnim nakitom od 2024. porasti za 4 – 5%.

GRABUS DIAMONDS nakit radi se za evropsko tržište jer se firma nalazi u Poznanu u Poljskoj, međutim Lejla kaže da je u posljednje vrijeme pozitivno iznenađena zainteresovanošću klijenata iz Bosne i Hercegovine ali i naših susjednih zemalja.

Nedavno je, pjevačica Tamara Milutinović iz susjedne Srbije, zaručena skupocjenim dijamantnim prstenom GRABUS DIAMONDS, koji je specijalno rađen samo za nju.

Za detaljnije informacije o kupovini nakita u Bosni i Hercegovini, možete se javiti putem maila
[email protected] ili putem DM poruke na instagram profil: https://www.instagram.com/grabusdiamonds/

 

Pročitajte još