Nikad zaboravljeni glamur: Predstavljen novi originalni parfem JOY by Dior

Piše: Redakcija

Prošle sedmice je u Sarajevu brend Dior predstavio novi originalni parfem JOY. U prelijepom ambijentu, svi prisutni su imali priliku uživati u mirisnim notama ovog parfema. Otkad je stupio na scenu, Dior je oduvijek bio posvećen izradi parfema i kozmetike koji će usrećiti ženu. Važe za žemstvene, jedinstvene i glamurozne parfeme koje želi osjetiti svaka žena. Upravo zbog toga je mnoge obradovala vijest da je Dior nakon 20 godina predstavio novi originalni parfem. Kreirao ga je Diorov parfumer François Demachy, koji ga je opisao kao parfem koji je donio zadovoljstvo cijeloj kući Dior.

– JOY by Dior izražava idealan osjećaj sreće tako što pruža olfaktornu interpretaciju svjetla. Ovaj parfem nalikuje određenim poentilističkim slikama koje su obogaćene s preciznom, ali ne previše očiglednom tehnikom. Parfem je konstruiran na sličan način zahvaljujući brojnim nijansama i bezbroj aspekata, koji vode do kristalno čistog izražavanja mirisa. Zahtjevalo je mnogo vremena, razvoja i apstrakcija, ali na kraju, on ima neposredno i veselo prisustvo – kazao je François Demachy, Dior Perfumer kreator.

Zaštitno lice ovog parfema je i Diorova muza, jennifer Lawrence, žena koja utjelovljuje ženstvenost i radost, ali pokazuje i svoju pomalo divlju stranu, baš poput novog parfema. Ime JOY dobio je po filmu „Joy“ iz 2015. godine u kojem Lawrence igra Joy Magnano, ulogu koja joj je donijela nominaciju za Oskara.

Pročitajte još

U skladu s novom europskom regulativom, nadogradili smo politiku privatnosti i korištenja kolačića. Koristimo kolačiće (cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva, funkcionalnosti stranice i prilagođavanja sustava oglašavanja. Nastavkom pregleda portala slažete se sa korištenjem kolačića. Slažem se Pročitaj više

Politika privatnosti