Osme “Sportske igre Oaze 2018”

Piše: Redakcija

Udruženje za podršku osobama s intelektualnim teškoćama na području Kantona Sarajevo ”Oaza” organizira osme po redu „Sportske igre Oaze 2018“, od 03. do 06. oktobra 2018. godine, u Sarajevu.

– Više od 500 takmičara iz BiH i inozemstva, uključujući i ekipu iz SAD-a „The independence Inc. Project“, borit će se u osam sportskih disciplina: nogomet, košarka, plivanje, atletika, stoni tenis, boćanje, kuglanje i MATP – program za osobe s višestrukim smetnjam, na nekoliko lokacija: Olimpijskom bazenu Otoka Sarajevo, dvoranama „Ramiz Salčin“ – Mojmilo i Mercator Dobrinja, Centru za edukaciju, sport i rekreaciju  „Safet Zajko“,sportskom klubu Vistafon – Otoka, te u kuglani hotela “Radon plaza”. Cilj takmičenja je promocija mogućnosti i sposobnosti osoba s intelektualnim teškoćama kroz sport – izjavio je direktor Udruženja “Oaza”Armin Smajlović.

Ambasador „Sportskih igara Oaze 2018“ je naš najbolji atletičar Amel Tuka.

Svečano otvaranje „Sportskih igara Oaze 2018“ je 03. oktobra u 18:00 sati, u dvorani „Ramiz Salčin“ na Mojmilu.

 

Pročitajte još

U skladu s novom europskom regulativom, nadogradili smo politiku privatnosti i korištenja kolačića. Koristimo kolačiće (cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva, funkcionalnosti stranice i prilagođavanja sustava oglašavanja. Nastavkom pregleda portala slažete se sa korištenjem kolačića. Slažem se Pročitaj više

Politika privatnosti