KARE: Vaše ideje o interijeru iz snova pretvara u stvarnost

Piše: Redakcija

Glamur, retro, sjaj i sve ono što čini da srce fanova dizajna kuca brže – predstavlja  brend KARE Sarajevo. U njihovoj ponudi naći ćete s ljubavlju izrađene novitete namještaja, rasvjete i asesoara. Kao niti jedan drugi brend namještaja, KARE se zalaže za raznolikost svake kolekcije, te iskustvo kupnje kakvo nećete osjetiti ni na jednom drugom mjestu. KARE odbija uobičajene koncepte, nudi revolucionarne ideje u uređenju, te uljepšava svijet, čineći dostupnim stvari koje ste do sada možda mogli vidjeti samo na putovanjima. Njihovi jedinstveni komadi namještaja izazivaju ‘vau’ efekt.

U šarenom salonu KARE Sarajevo možete osjetiti otkucaj srca KARE-ove beskonačne kreativnosti. Jedna od najnovijih i najglamuroznijih kolekcija u izložbenom prostoru je Cocktail Blush. Odlikuju je nježne pastelne boje, dok se svaki komad ističe posebno svojim malim detaljima, pružajući osjećaj nostalgije. Materijali kao što su meki velvet, dragocjeni kristal, sjajni metal, te ručna izrada, čine svaki komad unikatnim. Cvjetni uzorci, zlatne ptice ili ogromna ogledala, prostor čine modernim, ali i romantičnim. 

Senzualnu atmosferu luksuza pronaći ćete u liniji Glamrock. Zlatna, bijela, žuta i crvena, zajedno s uputama za najfinija mjesta u gradu, bude izvanredan osjećaj za plemeniti stil. 

Kada je riječ o dizajnu interijera, KARE odlikuje kreativna i nepogrešiva inspiracija. Zlato je trenutno popularan trend koji su KARE dizajneri interpretirali kroz posljednje komade namještaja. Metalne asesoare i namještaj, upotpunili su optimističnim detaljima koji se ističu u svakom domu. Stolovi za kafu, ogledala, konzole ili lampe u  sjenovitoj hladovini metala izvrsno se slažu s gotovo svim aktuelnim bojama za opremanje kao što su siva ili pastelne nijanse. Mala doza zlata prostoriji daje nevjerovatnu energiju. 

Za ljubitelje zidnih predmeta velikih dimenzija i lustera dolazi ekskluzivna kolekcija Metropolis, kozmopolitska, svevremenska i elegantna. Materijali kao što su velvet, krom i staklo, raspon boja od svijetlosive do ponoćne plave, te ravne linije u kombinaciji s Art Deco stilom, stvaraju dragocjenu atmosferu. 

Neki od najljepših komada KARE namještaja su inspirirani svijetom “1001 noći“. U udaljenom Rajasthanu KARE je pronašao malu skupinu obrtnika koji još prakticiraju jedinstvene i gotovo zaboravljene vještine izrade sjajnog, srebrenog namještaja za rezidencije i palače kraljevskih porodica. Vještine stjecane i usavršavane generacijama, vidljive su na ovom neobičnom oblogu. Okvir je prekriven premazanim metalima, dok je 13 ladica ukrašeno upečatljivim dodacima. Finalno poliranje daje ovom jedinstvenom komadu suptilan i glamurozan sjaj. 

Bilo da ste purist ili tradicionalist, da preferirate glamurozni ili retro stil, KARE vaše ideje o interijeru iz snova pretvara u stvarost kroz izradu jedinstvenih komada namještaja, rasvjete i asesoara. Brend prati i svakom svojom kolekcijom odražava današnje globalne trendove u izradi i izgledu namještaja: čežnju za tišinom i prirodom u vlastitom domu, želju za zabavnim dizajnom namještaja i uživanje u glamuroznom namještaju i pratećim detaljima. Jer na kraju, radost življenja je ono što se računa!

 

KARE SARAJEVO 

Importanne Centar

Zmaja od Bosne 7 

Sarajevo 71000 

Bosna i Herzegovina 

Tel: +387 33 590 532 

Email: [email protected] 

Facebook: KARE-Sarajevo 

www.kare-sarajevo.ba

Pročitajte još