Haad predstavio Elizabetu Bosansku: Modno-artistička priča o našem identitetu

Piše: Redakcija

U sarajevskoj Vijećnici sinoć je održana revija bh.modnog dizajnera Adnana Hajrulahovića Haada, nazvana „Elizabeta Bosanska“.  

„Elizabeta Bosanska“ je modno-artistička priča o našem identitetu i kontinuitetu kroz lik jako snažne žene, koja je dokaz da na ovim prostorima žena oduvijek  ima veoma bitno mjesto u društvu. Simbolika Elizabete je i u tome što je čvrst dokaz da je Bosna  oduvijek Evropska zemlja, a Elizabeta kao takva, Bosanska princeza, vladala je Ugarskom i Poljskom suvereno uz nadimak Bosanska.

Foto: Evropska unija u BiH

Publika je imala priliku vidjeti više od 50 modnih izlaza. Kolekciju čine haljine, odijela, kostimi i kaputi inspirirani Elizabetom i njenim vemenom, ali sinhornizovani sa modernim dobom. Također, modeli su pokazali i čizme te torbe dizajnirane posebno za ovu priliku.  30 modela iznijelo je kolekciju, a Džejla Glavović je vodila cijelu ekipu.

Reviju je podržala kancelarija Evropske unije u BiH i Ambasada Republike Mađarske u BiH.

 

 

Pročitajte još

U skladu s novom europskom regulativom, nadogradili smo politiku privatnosti i korištenja kolačića. Koristimo kolačiće (cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva, funkcionalnosti stranice i prilagođavanja sustava oglašavanja. Nastavkom pregleda portala slažete se sa korištenjem kolačića. Slažem se Pročitaj više

Politika privatnosti