Spektakl na ledu u Skenderiji: Snježana i sedam patuljaka donose čaroliju u Sarajevo

Piše: Redakcija

Svjetski poznata kompanija Russian Ice Stars uvrstila je Sarajevo na mapu gradova u kojoj će održati svoj spektakl na ledu, predstavu “Snježana i sedam patuljaka”. Ekipa Russian Ice Stars, njih 40, stiže u Sarajevo već 10.decembra kako bi sve bilo spremno za premijeru zakazanu za 14.decembar. Russian Ice Stars u vlasništvu je britanske kompanije Deplidge International Ltd, svjetskog lidera u kreiranju spektakla na ledu. Okupivši vrhunske ruske olimpijce-klizače ova kompanija prva u svijetu kreirala je spektakl koji na noge diže publiku u arenama od Amerike do Azije od Evrope do Saudijske Arabije. U Sarajevo ove godine stižu nakon nastupa u Beogradu, a nakon Sarajeva spektakl seli u Grčku. Predstava „Snježana i sedam patuljaka“ namijenjena je cijeloj porodici i spoj je vrhunskog klizačkog, akrobatskog i plesačkog umijeća koje svaki put gledaoce ostavi bez daha. Pored vrhunskog umijeća, kompletan ugođaj predstave upotpunjuje i tehnička opremljenost, čineći je tehnički najzahtjevnijim i najspektakularnijim događajem u kojem je Sarajevo domaćin, još od historijskog koncerta grupe U2.

Pregovori oko dolaska Russian Ice Stars u Sarajevo trajali vise od godinu i po. Nastupi umjetnika ovog kalibra otvaraju u najljepšem smislu vrata grada Sarajeva i naše zemlje za sve buduće nastupe umjetnika sa svjetske A liste. Posebna, za Sarajevo, emotivna komponenta leži u činjenica da Russian Ice Stars, po prvi put nakon 1992. vraćaju pravu ledenu plohu u Skenderiju, te i tako najavljuju period nekog ljepšeg, kvalitetnijeg života za sve stanovnike grada.

Publika, iz svih gradova BiH, svoj interes za ovaj spektakl potvrđuje već kupovinom ulaznica. Od 4 najavljene predstave, jedna je rasprodata nakon samo 15 dana., pa za sve koji ulaznice nisu kupili na vrijeme ostaju predstave 14.i 15.decembra. Ulaznice sun a raspolaganju u svim većim gradovima u BiH putem sistema kupikartu.ba.

Pročitajte još

U skladu s novom europskom regulativom, nadogradili smo politiku privatnosti i korištenja kolačića. Koristimo kolačiće (cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva, funkcionalnosti stranice i prilagođavanja sustava oglašavanja. Nastavkom pregleda portala slažete se sa korištenjem kolačića. Slažem se Pročitaj više

Politika privatnosti