Jedna od najboljih poliklinika u Evropi Bona Dea IVF and Women Health Centar otvorena u Sarajevu: Cilj je zdravo potomstvo

Piše: Redakcija

Problem neplodnosti u Bosni i Hercegovini postao je sve učestaliji, a neplodnost je uzrokovana raznim faktorima. Svaki šesti par obraća se doktoru zbog nemogućnosti da dobije dijete, a sve u nadi da će imati priliku za potomstvom. Nasreću, danas postoje brojne metode kojima se može ostvariti potomstvo, a od septembra ove godine parovi pomoć mogu potražiti i u najsavremenijoj klinici za medicinski potpomognutu oplodnju u Bosni i Hercegovini „Bona Dea – IVF and Women Health  Centar“. Svjetski standardi rada, iskusni stručnjaci, ljubazno osoblje, moderno opremljen prostor te najsavremenije tehonologije pružaju mogućnost bh. građanima da ostvare željeni san za potomstvom. „Boa Dea“, koja se nalazi na čestvrtom spratu „Avaz Twist Towera“,  u ulici Tešanjska 24a, vođena je timom doktora s višegodišnjim iskustvom te najpoznatijim doktorom za reprodukciju i najuspješnijim na ovom polju medicine Alijem Mesutom.Ginekolog i specijalist Mesut i njegova supruga embriolog doktorica Nursen Mesut, svjesni problema s kojim se susreće stanovništvo, odlučili su pomoći bh. građanima u borbi za potomstvo i proširenje porodice.

– Prije tri godine, nakon što sam dobio molbu od prijatelja i poznanika, odlučio sam da napravim svoju kliniku ovdje. Uspjeli smo da otvorimo prostor s veoma dobrim uslovima i visokim standardnom. Kako imam veliko iskustvo u IVF-u, radio sam na klinikama, znao kako funkcionira taj sistem.  Otvorili smo najbolju kliniku možda i u Evropi, da bismo pomogli ljudima u Bosni i Hercegovini – kaže doktor Mesut.

Svoje iskustvo bračni par Mesut spojio je s najmodernijim tehnologijama, a ova Klinika danas pruža usluge: tretiranje neplodnosti, procjena ženske i muške neplodnosti, indukcija ovulacije, inseminacija, IVF (in vitro fertilizacija), mikroinjekcija (ICSI), Assisted Hatching (AH), preimplantaciona genetska dijagnostika (PGD), zamrzavanje i skladištenje embrija i jajnih ćelija, te liječenje muške neplodnosti (mikrohirurška testikularna ekstrakcija sperme (TESE), mikrohirurška aspiracija spermija (MESA), testikularna sperm aspiracija (TESA), ginekološki operativni zahvati, praćenje trudnoće, kao i endoskopske operacije – laparaskopija i histeroskopija.

Zbog raznih uzročnika, svjesni da ženama danas nije lako zatrudnjeti  te da je natalitet sve manji, doktori navode da su statistike porazne u cijelom svijetu pa tako i u BiH.

– Uzročnici nepolodnosti su razni, zagađenja, brza hrana, stres, lijekovi, općenito životni stil – kaže doktor.

Iako je klinika osnovana nedavno, već sada imaju tri trudnice, a zahvaljujući doktoru Aliju u Bosni i Hercegovini je do sada rođeno više od 600 beba.

ADRESA: Tešanjska 24a Sarajevo 71000 BiH

KONTAKT +38733873600 +33873406 [email protected]

WEB: www.bonadeaivf.com, www.bonadeaivf.ba

RADNO VRIJEME: Radnim danima od 9 do 17 sati i subotom od 9 do 14 sati

Pročitajte još

U skladu s novom europskom regulativom, nadogradili smo politiku privatnosti i korištenja kolačića. Koristimo kolačiće (cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva, funkcionalnosti stranice i prilagođavanja sustava oglašavanja. Nastavkom pregleda portala slažete se sa korištenjem kolačića. Slažem se Pročitaj više

Politika privatnosti