Predstavljamo vam beauty i spa salon “Studio M Exclusive”: Sve što koži i kosi treba

Piše: Redakcija

Od septembra prošle godine glavni grad BiH bogatiji je za još jedan salon ljepote „Studio M Exclusive“. Vrhunski tretmani kao i ljubazno osoblje u svakom klijentu bude želju za ponovnim dolaskom. U beauty i spa salonu možete uživati u frizerskim uslugama svih vrsta, manikuri, pedikuri, solarijumu stojećem i ležećem, kao i depilaciji, masaži, maderoterapiji, lash liftu, nadogradnji trepavica i drugim uslugama kojima dame teško odolijevaju.

Ideja za otvaranjem ovakve vrste salona proizišla je iz želje dvoje prijatelja i poslovnoh partnera Medise Lagumdžija i Veldina Abaspahića, da otvore salon u kojem će njihove klijentice imati potpuni ugođaj i na jednom mjestu sebi priuštiti vrhunske beauty tretmane. Medisa je u to vrijeme kao dugogodišnja frizerka već imala svoj prvi salon „Studio M“ na Grbavici.

– Srednju školu sam završila sa 16 godina i odmah sam počela raditi. Moj prvi posao bio je u jednom salonu s jako lošim uslovima gdje sam imala strogu gazdaricu. Prvi radni dan protekao je u plaču, pa sam se pitala: „Bože hoće li ovakav biti moj posao u budućnosti?“. Mjenjala sam salone dok konačno 2016. godine nisam otvorila svoj – sjeća se Medisa, koja tri godine kasnije u salonu ljepote „Studio M Exclusive“ u Sarajevu, nudi najbolje beauty i spa usluge koje na tržištu danas postoje.

– Otvorivši ovaj salon potrudili smo se da napravimo ono što u drugim salonima nema, a to je da kompletiramo uslugu, i da svi korisnici naših usluga na jednom mjestu mogu uživati kako u frizerskim tretmanima tako i u masaži, pedikiru i slično. I stalno se trudimo da ponudu obogatimo novitetima i budemo prvi – kaže Medisa i objašnjava koji su to beauty tretmani ovog ljeta najpopularniji. 

– Najviše se traži maderoterapija. Potražnja za oklagijama još uvijek ne jenjava i jako je popularna među klijenticama. Moram priznati da su naše klijentice najbolja reklama. Nema niti jedne koja je nakon tretmana maderoterapije ostala nezadovoljna izgubljenim centimetrima. U našu ponudu smo ubacili i BB glow, polutrajni puder, radimo i puder obrve, a također i medicinski pedikir što danas malo salona radi i što je najbitnije za sve to smo educirani i posjedujemo certifikate.

Osim njege kože, vrlo je važno, napominje ona, njegovati i zaštiti kosu.

– Balayage je još uvijek popularan, a traže se paž i bob frizure, te feniranje na četke. To je neki standard. Sve se slabije farba u jednu boju, više se prave miksevi boja. Kosa je poput kože i tokom ljeta je najviše izložena sunčevim zrakama, znojenju, hemikalijama iz kozmetike, koje mogu biti štetne  i uzrokovati iritaciju vlasišta. Najbolja njega tokom ljetnih dana su prirodna ulja koja njeguju kosu, štite i sprječavaju nastanak peruti i suhoće vlasišta. S obzirom na to da kosa diše na vrhu dlake, veoma je važno njegovati krajeve kose i redovno ih skraćivati. Tu su svakako šeširi i marame koji će pomoći u zaštiti kose tokom vrućina. Jako je važno voditi računa i izbjegavati teške preparate za stayling kose tokom vrućina. U našem salonu postoji nekoliko vrsta tretmana za regeneraciju kose, a između ostalih i keratinsko punjenje dlake što uvijek izdvajamo kao najbolji tretman – govori Medisa.

 

Studio M
Kemala Kapetanovica bb
033/870-054

Studio M exclusive
Kranjceviceva 15
033/875-600
Fb: studiomexclusive
Imstagram:studio_m_exclusive

Pročitajte još