Stomatološka ordinacija Saraj Dent: Zdravim i lijepim zubima do savršenog osmijeha

Piše: Redakcija

Najsavremenija oprema, kvalitetne metode rada te ljubazno osoblje glavne su karakteristike „Saraj Denta“, koje na kraju daju fantastičan rezultat

Iako ponekad možda nismo svjesni važnosti oralne higijene, voditi računa o zdravlju zubi treba biti jedan od prioriteta u čovjekovoj svakodnevici. Koliko je bitno da su zubi zdravi, a pri tome i lijepi, najbolje znaju u stomatološkoj ordinaciji „Saraj Dent“ u Sarajevu.  Najsavremenija oprema, kvalitetne metode rada te ljubazno osoblje odlike su koje ih krase i na kraju daju rezultat i savršen osmijeh.

Doktorica i vlasnica ordinacije Mersida Hrvat

– Zdravlje zuba i estetika su nam najvažniji. Za nas je karakteristično da sve radimo timski. Ukoliko ja ne mogu da odlučim u određenom trenutku šta je najbolje, uključujemo i ortodonta, paradontiloga i hirurga  da nam pomognu. A sve da bi na kraju rezultat bio 100 posto izvanredan – objašnjava doktorica i vlasnica ordinacije Mersida Hrvat.

Moto njenog tima je da sačuvaju prirodne zube, ali i da potrebe pacijenta stave na prvo mjesto. U radnoj praksi tim “Saraj Denta” se koristi metodama koje su najbolje u svijetu. Godinama unazad, pacijenti na ovom mjestu imaju mogućnost podvrgnuti se postupku ugradnje vinira, odnosno tankih keramičkih ljuspica. Riječ je o estetski najkvalitetnijem rješenju za promjenu boje, veličine i oblika prirodnih zuba.

– Zubi su nam veoma bitni. Upravo i ta metoda, odnosno izbor vinira, jeste s ciljem da u potpunosti sačuvamo i štedimo zubno tkivo. Viniri nisu klasične navlake. Kada pripremamo zub za navlaku, onda ga moramo pripremiti i izbrusiti sa svih strana. To znači da uklanjamo zubno tkivo koje je u nekim slučajevima potpuno zdravo, dok se s vinirima i luminirima to ne radi. Taj dio se preskače. Ovako lijepimo tanku keramiku na potpuno zdrave zube – navodi doktorica Hrvat i dodaje:

– Estetika je savršena, ljudi dobiju ono što žele, a da pritom ne oštete svoje zube i da mi ne uradimo ništa što će na bilo koji način oštetiti prirodni zub. Viniri su dugotrajniji samim tim što je način izrade i postavljanja u ustima drugačiji. Ne zavlačimo se ispod zubnog mesa te ne kidamo nikakve veze koje su prirodne između zuba i zubog mesa.

Za nas je karakteristično da sve radimo timski, jer rezultat na kraju mora biti 100 posto izvanredan

Osim najsavremenijih metoda, stomatološku ordinaciju „Saraj Dent” izdvaja i to što se svaki postupak radi u potpunoj saglasnosti s pacijentom.

– Nikada nismo uradili nešto ili stavili nekome navlaku da taj neko nije odobrio. Na našim probama pacijent učestvuje u svemu. Kada on odobri, tek tada se provodi definitivna izrada. Svaki pacijent nam je bitan – govori Hrvat.

Doktorica Mersida naglašava da, iako je estetika bitna, zdravstveni segment se nikada ne smije zanemariti.

– Prvo je važno sanirati oboljenje, ukoliko je došlo do njega, naći uzrok, pa tek onda ići ka estetici – naglašava doktorica Hrvat.


Stomatološka ordinacija Saraj dent
Adresa: Branilaca Sarajeva 20, Sarajevo
Kontakt: 033 875 877 / 062 824 862
IG: sarajdent
FB: Stomatološka ordinacija Saraj dent
Radno vrijeme:
Pon-Pet: 9:00 – 20:00 h
Subota: 9:00 – 14:00 h

Pročitajte još

U skladu s novom europskom regulativom, nadogradili smo politiku privatnosti i korištenja kolačića. Koristimo kolačiće (cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva, funkcionalnosti stranice i prilagođavanja sustava oglašavanja. Nastavkom pregleda portala slažete se sa korištenjem kolačića. Slažem se Pročitaj više

Politika privatnosti