Promo

Stomatološka ordinacija Saraj Dent: Zdravim i lijepim zubima do savršenog osmijeha

Najsavremenija oprema, kvalitetne metode rada te ljubazno osoblje glavne su karakteristike „Saraj Denta“, koje na kraju daju fantastičan rezultat

Iako ponekad možda nismo svjesni važnosti oralne higijene, voditi računa o zdravlju zubi treba biti jedan od prioriteta u čovjekovoj svakodnevici. Koliko je bitno da su zubi zdravi, a pri tome i lijepi, najbolje znaju u stomatološkoj ordinaciji „Saraj Dent“ u Sarajevu.  Najsavremenija oprema, kvalitetne metode rada te ljubazno osoblje odlike su koje ih krase i na kraju daju rezultat i savršen osmijeh.

Doktorica i vlasnica ordinacije Mersida Hrvat

– Zdravlje zuba i estetika su nam najvažniji. Za nas je karakteristično da sve radimo timski. Ukoliko ja ne mogu da odlučim u određenom trenutku šta je najbolje, uključujemo i ortodonta, paradontiloga i hirurga  da nam pomognu. A sve da bi na kraju rezultat bio 100 posto izvanredan – objašnjava doktorica i vlasnica ordinacije Mersida Hrvat.

Moto njenog tima je da sačuvaju prirodne zube, ali i da potrebe pacijenta stave na prvo mjesto. U radnoj praksi tim “Saraj Denta” se koristi metodama koje su najbolje u svijetu. Godinama unazad, pacijenti na ovom mjestu imaju mogućnost podvrgnuti se postupku ugradnje vinira, odnosno tankih keramičkih ljuspica. Riječ je o estetski najkvalitetnijem rješenju za promjenu boje, veličine i oblika prirodnih zuba.

– Zubi su nam veoma bitni. Upravo i ta metoda, odnosno izbor vinira, jeste s ciljem da u potpunosti sačuvamo i štedimo zubno tkivo. Viniri nisu klasične navlake. Kada pripremamo zub za navlaku, onda ga moramo pripremiti i izbrusiti sa svih strana. To znači da uklanjamo zubno tkivo koje je u nekim slučajevima potpuno zdravo, dok se s vinirima i luminirima to ne radi. Taj dio se preskače. Ovako lijepimo tanku keramiku na potpuno zdrave zube – navodi doktorica Hrvat i dodaje:

– Estetika je savršena, ljudi dobiju ono što žele, a da pritom ne oštete svoje zube i da mi ne uradimo ništa što će na bilo koji način oštetiti prirodni zub. Viniri su dugotrajniji samim tim što je način izrade i postavljanja u ustima drugačiji. Ne zavlačimo se ispod zubnog mesa te ne kidamo nikakve veze koje su prirodne između zuba i zubog mesa.

Za nas je karakteristično da sve radimo timski, jer rezultat na kraju mora biti 100 posto izvanredan

Osim najsavremenijih metoda, stomatološku ordinaciju „Saraj Dent” izdvaja i to što se svaki postupak radi u potpunoj saglasnosti s pacijentom.

– Nikada nismo uradili nešto ili stavili nekome navlaku da taj neko nije odobrio. Na našim probama pacijent učestvuje u svemu. Kada on odobri, tek tada se provodi definitivna izrada. Svaki pacijent nam je bitan – govori Hrvat.

Doktorica Mersida naglašava da, iako je estetika bitna, zdravstveni segment se nikada ne smije zanemariti.

– Prvo je važno sanirati oboljenje, ukoliko je došlo do njega, naći uzrok, pa tek onda ići ka estetici – naglašava doktorica Hrvat.


Stomatološka ordinacija Saraj dent
Adresa: Branilaca Sarajeva 20, Sarajevo
Kontakt: 033 875 877 / 062 824 862
IG: sarajdent
FB: Stomatološka ordinacija Saraj dent
Radno vrijeme:
Pon-Pet: 9:00 – 20:00 h
Subota: 9:00 – 14:00 h

Pratite nas na društvenim mrežama