U novom broju magazina „Azra“: Jugoslavenska pobjednica danas je sretnija nego ikad

Piše: Redakcija

U novom broju magazina „Azra“:

Donosimo veliku priču o Ammeri Al-Taweel, bivšoj saudijskoj princezi i filantropu koja drži lekcije čak i Saudijskom Kraljevstvu. Bori se za veća prava saudijske žene, odbacila je hidžab, vozi automobil, što je mimo strogih tamošnjih pravila. No, prelijepa princeza koja se prvi put udala sa 18, jer je „takvo pravilo“ ruši predrasude i razbija stereoptipe. Donosimo detalje o njenom drugom braku, novisnosti, željama, humanitarnim aktivnostima i porukama u svjetlu krize s Corona virusom.

Maja Čengić-Miralem govori o dvosatnom TV spektaklu koji će 16. maja zamijeniti otkazani ovogodišnji Eurosong. Kad ne nastupamo, kažu: „A nastupali smo u ratu“; kada nastupamo, pitaju: „Zašto se troši novac“. Zainteresiranost BHRT-a i želja za učešćem na Eurosongu uvijek je postojala, što smo dokazivali predanim radom, poručuje Maja.

O Evroviziji nekada i sad, ali i interesantnim sjećanjima i svom životu za „Azru“ govori Emilija Kokić, jugoslavenska pobjednica Evrovizije 1989. godine, koja je kao 20-godišnjakinja s bendom “Riva” iz Zadra odnijela pobjedu s pjesmom “Rock me”, te naredne Eurosong dovela u Zagreb.

Za naš magazin piše Safija Malkić, šefica Odjela za brak i porodicu Uprave za vjerske poslove Rijaseta Islamske zajednice u Bosni i Hercegovini: Umjesto da nam djecu odgajaju drugi, odgojimo ih sami

Na našim stranicama naći ćete i i top- priču koja intrigira cjelokupnu svjetsku javnost: ko su žene sjevernokorejskog diktatora Kim Jong-una.

Zala Đurić: Tata ne utječe na moje životne odluke

Elvir Elly Ramić, član „Euphorie“ i učesnik emisije „Nikad nije kasno“: Supruga me prijavila i nagovorila da odem na audiciju

Minela Jašar-Opardija, producentica i voditeljica jutarnjeg programa „Novi dan“ na N1 televiziji, i pored svakodnevnih obaveza i rada bez predaha čak i tokom izolacijskih dana, uspjela je pronaći malo vremena za sebe. Pročitajte ko joj je organizirao rođendansko slavlje u kućici na drvetu.

Istražili smo koliko će ove godine biti opasno otići na more, a za vas otkrivamo i domišljatost sarajeveskih trenerica koje u doba izolacije vode improvizirane on-line treninge. Saznajte čemu im služe flašice vode i hulahopke.

 

Pitali smo prof.dr. Reufa Karabega: Ima li operacija u vrijeme Corona virusa? Dr. Karabeg dijeli i savjete našim čitateljicama i čitaocima.

Pronašli smo najlakši način kako da pripremite ukusne palačinke koje vole svi, ali i kako da od spavaće sobe napravite oazu mira

Doznajte kako možete nosite patike u svakoj situaciji

Nismo vas zaboravili darovati i u ovom broju, poklone potražite na strani 30.

Potražite novi broj magazina „Azra“ koji je od sutra na kioscima širom BiH

Pročitajte još