Bogata ponuda programa za spavanje u JYSK prodavnicama: Za miran san birajte kvalitetan madrac

Piše: Redakcija

Svaki kupac, neovisno o tome koji tip madraca da izabere, ima 100 dana testnog perioda. Ukoliko osjeti potrebu, može ga zamijeniti i novim. Prve rezultate osjetit ćete već nakon nekoliko noći. Leđa će biti rasterećena pritiska, san kvalitetan, a jutra puna elana i energije

 

Piše: Amela Keserović

 

Potrebna količina sna varira tokom života i ovisi o mnogo faktora; naše dobi, aktivnosti, ali i zdravlja. Dok je jednima za odmoran i svjež izgled dovoljno tek pet sati sna, drugima, ipak, treba osam ili više sati. No, neovisno o bioritmu, madrac na kojem spavamo uveliko diktira hoćemo li se ujutro probuditi vedri i čili ili mrzovoljni i bezvoljni što ponovo osjećamo bolove kao da se na naša leđa i ramena sručio cijeli svijet. Koliko je kvalitetan madrac važan, mogli smo se uvjeriti proteklih sedmica, u vrijeme pandemije, zbog koje smo većinu vremena provodili u kući. Pokazala nam je koliko je kvalitet ispred kvantiteta u svemu pa tako i kad je o programu za spavanje riječ, te da ulaganje u kvalitetan madrac nikada nije samo ulaganje u proizvod za dom već i ulaganje u sebe.

Sve na jednom mjestu

Jedna od mojih novogodišnjih rezolucija nije bila odlazak na dijetu, što je, priznat ćete, omiljeno obećanje koje većina nikad ne ispuni, već odluka da na proljeće, nakon osam godina, promijenim madrac, a s njim i kulturu spavanja. Samo u rijetkim situacijama na spavanje sam odlazila u idealnih 22 sata, osim toga godine provedene uz kompjuter, neredovna tjelovježba, nedovoljno kretanja…, ostavili su traga na mojoj kičmi. Znala sam da istrošen, previše mekan ili previše tvrd madrac nije najbolji izbor za mene. Moja leđa su tražila onaj najviše kvalitete. Pronašla sam ga u JYSK-u. Volim koncept njihovih prodavnica i bogatu ponudu, gdje na jednom mjestu možeš pronaći sve za dom, od namještaja do najsitnijih potrepština.

Prilikom izbora ovako važnog proizvoda, kao što je madrac, valjalo je uzeti u obzir sve faktore. Jer, pogrešan izbor dekoracije u domu neće uzrokovati posljedice po zdravlje, ali pogrešan madrac itekako hoće.

Budući da nikada ne kupujem na prvu, te da mi shopping predstavlja i svojevrsnu avanturu, kao i većini žena, istraživala sam brojne sajtove kako najbolje opremiti svoju spavaću sobu. Na jednom od njih sam pronašla istraživanje u kojem čak 95 posto američkih ortopeda ističe važnost madraca u borbi protiv bolova u leđima, te da treba uvesti red kad je riječ o vremenu odlaska na spavanje.

Zato sam kreirala vlastiti dnevnik spavanja tako što sam nekoliko dana bilježila podatke o tome u koliko sati se budim i odlazim u krevet, kakve kvalitete je san, koliko mi je nakon buđenja potrebno da ponovo zaspim… Dnevnik mi je uistinu pomogao da stvorim širu sliku o vlastitim navikama kojima sam robovala godinama, a svoj pravi smisao je dobio nakon što je u moj dom stigao novi madrac.

Memorijska pjena

Dvoumila sam se između onih s oprugom i od pjene. Ljubazno JYSK-ovo osoblje je uvažilo sve moje potrebe i želje. Od tri cjenovna razreda: BASIC, PLUS i GOLD, odlučila sam se za GOLD i WELLPUR madrac od memorijske pjene. Izbor mi je olakšala i informacija da svaki kupac, neovisno o tome koji tip madraca da izabere, ima 100 dana testnog perioda, te da ga, ukoliko osjeti potrebu, može zamijeniti novim.

Madrac se prilikom spavanja oblikuje prema tijelu, te sam nakon samo nekoliko noći osjetila koliko su moja leđa postala rasterećena pritiska.

Razlog je ležao u materijalima i kvalitetnoj izradi madraca. Naime, pjena smanjuje pritisak na mišiće i zglobove te omogućuje slobodan protok krvi i tako ublažava napetost. Srećom, nisam sklona alergijama, ali nije zanemarivo što ovu vrstu madraca odlikuje i antibakterijska ili rashlađujuća tkanina, pa grinje i drugi nametnici nemaju apsolutno nikakvu šansu da prežive.

Osim testnog perioda od 100 dana, koji je proletio u trenu, GOLD madraci od pjene imaju i garanciju od 25 godina. Nakon što sam promijenila navike u vezi sa spavanjem, uz novi madrac i moj san je postao miran i kvalitetan.

Pročitajte još

U skladu s novom europskom regulativom, nadogradili smo politiku privatnosti i korištenja kolačića. Koristimo kolačiće (cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva, funkcionalnosti stranice i prilagođavanja sustava oglašavanja. Nastavkom pregleda portala slažete se sa korištenjem kolačića. Slažem se Pročitaj više

Politika privatnosti