U Sarajevu otvoren treći OREA ART Market

Piše: A.K.

U botaničkoj bašti Zemaljskog muzeja danas je otvoren treći OREA ART Market u sklopu kojeg su se okupili bh. kreativci.  Za posjetioce će market biti otvoren i sutra u periodu od 10 do 19 sati.

Jedna od suosnivačica online platforme OREA,  Amra Džeko, a u izjavi za “Azru” je govorila o projektu na koji je, kako je kazala, ponosna.

– Mnogo se toga promijenilo od samog osnivanja do danas, tri godine nakon. To je jedan start-up koji smo pokrenuli punim srcem i isključivo sa velikom strašću, prije nego što smo bili svjesni svih poteškoća koje su nam se nalazile na putu, ali jednostavno, vjera u projekat, u ljude, u tu jednu veliku priču davala nam je snage da idemo naprijed. Ponosni smo na činjenicu da smo u najgorem periodu pandemije i lockdowna uspjeli da im izađemo u susret i pomognemo da ne ugase svoje biznise. I zaista, nijednom od njih se to nije desilo. Kroz OREA market oni imaju priliku da se promovišu i poboljšaju svoje rezultate, prodaju, a isto tako, što smatramo jako bitnim, da ostvare tu konekciju i emotivnu vezu direktno sa kupcima. Ovog puta je razlika u tome što ga organizujemo u dva dana, kako bi ispoštovali sve sigurnosne mjere koje nalaže epidemiološka situacija. S ponosom ističemo da je, u odnosu na druge, ovaj Art market gdje je svih 58 izlagača dio OREA zajednice – kazala je Amra Džeko.

Ovaj put, naglasila je, za razliku od prethodnih godina, na Art Marketu izlažu samo kreativci koji su članovi OREA platforme.

Nisu zaboravljeni ni najmlađi uzrasti. Za malu raju organiziran je Dječiji kutak sa bogatim edukativnim i kreativnim radionicama, gdje će provesti kvalitetno vrijeme, kako bi se i roditelji mogli opustiti i uživati.

Cijena ulaznice je 2 KM, a sav prihod od ulaznica kao i dio novca od svake prodane rukotvorine bit će doniran u humanitarne svrhe – za podršku Roditeljskoj kući udruženja Srce za djecu oboljelu od raka.

 

 

 

Pročitajte još

U skladu s novom europskom regulativom, nadogradili smo politiku privatnosti i korištenja kolačića. Koristimo kolačiće (cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva, funkcionalnosti stranice i prilagođavanja sustava oglašavanja. Nastavkom pregleda portala slažete se sa korištenjem kolačića. Slažem se Pročitaj više

Politika privatnosti