OREA Art Market i ove godine donosi unikatnu ponudu i mnogo zabave

Piše: Azra

Četvrto izdanje OREA Art Marketa održat će se 5.6.2022. u Botaničkom vrtu Zemaljskog muzeja BiH. Ovaj jedinstveni prodajni sajam rukotvorina sa bh. etiketom, namijenjen je svim generacijama i već tradicionalno okuplja bh. kreativce i nudi spoj ugodnog ambijenta sa fantastičnom ponudom ručno rađenih proizvoda, gastro slastica i odlične zabave. OREA Art Market ove godine okupit će 57 učesnika koji će predstaviti svoje rukotvorine i zanimljive i unikatne proizvode.

“OREA Art Market iz godine u godinu okuplja sve više bh. brendova koji kroz našu platformu imaju priliku da predstave i prodaju svoje proizvode. Posebno nas raduje činjenica da svake godine imamo sve veći interes javnosti i podršku javnih ličnosti iz raznih društvenih i političkih sfera”, izjavila je Senita Slipac, suosnivačica i direktorica OREA-e. U dosadašnja tri izdanja Art Marketa uživalo je preko 10.000 posjetilaca, koji su isti opisali kao savršeno mjesto i način za provesti kvalitetno vrijeme s porodicom i prijateljima, te izabrati jedinstven poklon za dragu osobu. Zahvaljući saradnji sa UniCredit bankom, posjetioci će proizvode koje odaberu moći platiti i karticom, uz posebne pogodnosti ukoliko budu koristili Visa kartice.

Amra Džeko, suosnivačica i brend ambasadorica OREA-e, ističe kako je ova platforma prepoznata kao jedinstveno mjesto za promociju i prodaju unikatnih bh. proizvoda te umrežavanje malih biznisa koji svojim poduzetničkim idejama doprinose jačanju kreativne industrije u BiH i motiviraju i druge da prate njihov primjer.

Kako bi ugođaj za cijelu porodicu bio potpun, u prekrasnom ambijentu Botaničke bašte Muzeja, i ove godine tokom Art Marketa bit će organizirana zabava za mališane. Dječiji kutak bit će ispunjen kvalitetnim sadržajima kao što su animacije, crtanje na platnu, kreativne radionice, časovi pravljenja sapuna i razne društvene igre.

Ulaznice na Art Market koštaju 2KM, a sav prihod od prodaje ulaznica bit će doniran udruženju Srce za djecu oboljelu od raka za potrebe Roditeljske kuće u kojoj borave roditelji sa djecom oboljelom od karcinoma. Pored toga, izlagači će od prodaje svojih proizvoda donirati 5% za ovu plemenitu akciju, a svi posjetioci će i na licu mjesta moći kupiti proizvode ovog udruženja, te se na njihovom štandu upoznati sa radom Roditeljske kuće. Do sada je kroz ovu humanitranu akciju prikupljeno više od 20.000 KM.

Art Market su podržali Galenika, Bingo, BH Telecom, Visa, UniCredit Bank, Lutrija BiH, Franck, Leda, EuroExpress, te medijski pokrovitelji Klix, Bonjour, RSG Radio, radio Antena i magazin Azra.

Pročitajte još