Održan je „prvi“ event Dame&Vino: Nastavljamo tamo gdje smo stali

Piše: Azra

U četvrtak, 23.02.2023.g u frizerskom salonu Hair by GigiS u Alta Shopping Centru u Sarajevu održan je „prvi“ event Dame&Vino.

Ženski tim Finih Vina je ponovno pokrenuo ovaj divni projekat.

„Kažu da se uvijek vraća na mjesto zločina, pa tako i mi, ali samo tamo gdje nam je bilo lijepo. Tačno prije tri godine došli smo na ideju osnivanja kluba povjerenja „Dame&Vino“ i naše prvo druženje je bilo upravo ovdje u salonu Hair by GigiS. Međutim, tada se svijet našao usred pandemije, pa su i druženja pauzirana, ali ne i zaboravljena i evo nas opet ovdje. Prvi event je održan 20.02.2020.g, simbolično ili ne za datum održavanja ponovnog druženja, sigurni smo da će ova godina biti uspješna. „

Druženje Dame&Vino u organizaciji kompanije Fina Vina i pod pokroviteljstvom partnera NLB Banka d.d. ima misiju periodičnog organiziranja ovakvih okupljanja dama sa različitim tematikama i mjestima.

Dame su se tokom večeri družile u salonu, a na raspolaganju je bilo 12 profesionalnih frizera i 10 učenika koji su vješto odgovarali na razne nedoumice dama iz svijeta frizera.

Tokom večeri, tri sretne dobitnice su imale priliku osvojiti bocu vina i nastaviti uživanje u svojim domovima.

Još jedna mala ugodna obaveza dama je bila polaganje vinske zakletve, da bi postale punopravne članice kluba povjerenja

Večeras kada postajem vinska dama

Predano i časno odazvat ću se na druženja sa vama

Doći ću uvijek raspoložena i sređena kao prava dama

Jer sa vama nikad nisam sama

Večeras kada postajem vinska dama

Dajem jasnu riječ da ću marljivo učiti i ispijati vina

Da ću biti predana članica napirlitana i fina

Od mene se očekuje ovo samo

Jer da ja to zaslužujem, znamo

Kada govorimo o gourmet strani cijele priče, uzvanice su uživale u vinima iz asortimana kompanije Fina Vina. Na početku večeri poslužen je pjenušac dobrodošlice, Prosecco vinarije Marsuret, a nastavile druženje uz vrhunska vina vinarije Movia. Sve gošće eventa kušale su i pomno birane delicije Argete Veggi, koja su se dopunjavala uz vinsku kartu ove večeri. Za osvježenje tu je bio i Sarajevski kiseljak.

Naše sljedeće druženje najavljujemo za kraj četvrtog mjeseca, sa novim temama i mjestima druženja #staytuned.

 

Pročitajte još

U skladu s novom europskom regulativom, nadogradili smo politiku privatnosti i korištenja kolačića. Koristimo kolačiće (cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva, funkcionalnosti stranice i prilagođavanja sustava oglašavanja. Nastavkom pregleda portala slažete se sa korištenjem kolačića. Slažem se Pročitaj više

Politika privatnosti