Sreća u paketu: Vodič kroz najbolje praznične poklone za vaše najdraže

Piše: Redakcija

Nova godina polako zakucava na naša vrata, a završetak poslovnih obaveza označava početak uzbudljivog vrtloga oko pronalaženja savršenih poklona za naše najdraže. Ukoliko još niste odlučili kako obradovati svoje voljene, donosimo vam inspiraciju za poklone koji nisu samo prolazni trenutak Nove godine, već su univerzalni darovi za sve prilike poput praznika, rođendana, godišnjica ili bilo kakvih posebnih trenutaka.

Ovaj period godine je vrijeme ljubavi, topline i zajedništva, a pokloni su izraz naše pažnje i želje da učinimo druge sretnim. Razmislite o poklonima koji nose duboko značenje i ostavljaju trajan utisak. Evo nekoliko inspiracija koje će vam pomoći da pronađete savršen poklon za vaše najbliže.

Sabos Jewely – Mala, ali uspješna bh.poduzetnička priča

Sanja Bošnjak

Sanja Bošnjak, magistrica je ekonomije i vlasnica brenda nakita Sabos Jewelry.  Nakit je izrađen od srebra 925 i 18 karatne pozlate u kombinaciji s materijalima poput bisera, cikona, sedefa i konca. Svaka ideja ima svoju priču koja je pretvorena u opipljivi proizvod, čiji je cilj izmamiti osmijeh na licu svim ženama, kako bi se osjećale posebno, što je ujedno  i slogan brenda „Uvijek posebna“.

Iako je u srednjoj školi nacrtala svoj logo i u šali rekla da će to biti logo njene firme, danas taj logo živi u maloj, ali uspješnoj bh. poduzetničkoj priči Sabos Jewelry, što je još jedna pozitivna potvrda poznate izreke „Pazi šta želiš, možda ti se i ostvari“ . Završeni fakultet dodatno joj je išao u prilog, zahvaljujući kojem sama vodi svoj marketing i uspješno upravlja poslovanjem.  Sabos Jewelry proizvodi se mogu kupiti na prodajnom mjestu u Mostaru, u Tržnom centru Mercator ili putem Sabos webshopa. Galeriju fotografija možete pogledati ispod ili više putem društvenih mreža.

GRABUS DIAMONDS – Dijamantni nakit kao vječna investicija

Brend dijamantnog nakita naše bosanskohercegovačke gemologinje tj. ekspertice za polirane dijamante Lejle Grabus Burić, čiji je osnovni moto „Bezvremenska sofisticiranost“, nastao iz kreativne vizije dizajnerice da naglasi vječnu ljepotu i sjaj dijamanata. U kolekciji GRABUS  DIAMONDS dijamanti dominiraju u odnosu na plemeniti metal s kojim se kombinuju. Spoj evropske sofisticiranosti i živahnog duha Bliskog Istoka poslužila je dizajnerici kao inspiracija za kreiranje kolekcije.

Bezvremenske kreacije GRABUS DIAMONDS precizno su izrađene uz pomoć renomiranih majstora izrade nakita, namijenjenog modernim ženama koje imaju istančan ukus i vole ljepotu i luksuz..

Dijamanti nisu najbolji praznični poklon samo zbog svoje ljepote, dijamantni nakit odlična je investicija. Gotovo svako, kada daje poklon, ne razmišlja o tome da se vrijednost s vremenom može povećati. Obično su pokloni “ovdje i sada”, što je sasvim normalno, međutim, super je ako se predmet može koristiti sada i u budućnosti, a Vi dobivate dodatni bonus da što ga duže čuvate, postaje skuplji. GRABUS DIAMONDS nudi ovu priliku i dijamante čija će vrijednost s vremenom doista rasti. Svaki prirodan dijamant je jedinstven po svojim specifikacijama (4 osnovna kriterija na osnovu kojih se klasificiraju: karat, čistoća, boja i rez), te ne postoje dva ista dijamanta u prirodi  – bez obzira na vrstu dijamantnog nakita koji kupujete. Dijamanti su male kapsule historije koje imaju mogućnost da podijele priču o Vašoj porodici sa generacijama koje dolaze.

Budući da su dijamanti sami po sebi jedinstveni, njihovo korištenje za izradu prilagođenog nakita (custom-made) podiže poklon na viši nivo. Ništa nije značajnije od posjedovanja komada nakita koji niko drugi ne može imati ili neće imati. Nakit sa dijamantima po narudžbi je zaista najluksuzniji, dobro osmišljen i prilagođen praznični poklon koji se može dobiti ili pokloniti. U GRABUS DIAMONDS našim kupcima nudimo personalizirano iskustvo kupovine.

Osim toga, u suradnji s Vama možemo realizovati Vaše vlastite ideje od skice do konačnog dizajna, u okviru Vašeg budžeta. Kroz detaljne konsultacije, pomoći ćemo Vam da razumijete 4 glavna kriterija dijamanata, te raditi s Vama na svakom koraku kako bismo izradili jedinstveni nakit samo za Vas. U GRABUS DIAMONDS pretvaramo Vaše kreativne snove u stvarnost!

Lejla Grabus Burić

“Love” kolekcija

Kontaktirajte nas danas i putem Instagram stranice gdje Vam također možemo pomoći da odaberete savršen dijamant za Vašu posebnu osobu. Sretne praznike želi Vam GRABUS DIAMONDS!

Orangetree – Praktično i inovativno za mlade roditelje

Ukoliko ste u potrazi za poklonima za trudnice, nove roditelje i bebe predlažemo domaći brend Orangetree koji je osvojio srca brojnih roditelja, a čiji  je fokus na praktičnim i inovativnim proizvodima koji roditeljima olakšavaju sve izazove s kojima se suočavaju u prvim danima bebinog života, ali i u kasnijim fazama dječjeg odrastanja.  Iza brenda stoje Sabina Muratagić-Daul i Edina Hadžić, dvije mame koje dizajniraju proizvode na osnovu iskustva da daju maksimalnu podršku za roditelje i djecu.

U njihovoj ponudi su povoj vreće ”Ušuškaj me mama” koje predstavljaju revoluciju u spavanju beba, jer bebe duže spavaju u prirodnom položaju, ”Change’N Go” lagane, mekane i prenosive podloge za previjanje, ”Stay On” papice za bebe koje ne spadaju sa nogica, ”No- Scratch” bodi sa ušivenim rukavicama, grijaći jastuk punjen pšenicom “Ti si moje sunce” koji dobro zadžava toplinu, pa se posebno traži kod crijevnih kolika, vreće za spavanje za djecu do 5 godina, kao i mnogo drugih proizvoda za bebe i djecu.

Orangetree proizvode možete pronaći u svim dm drogerie markt poslovnicama širom BiH, te pojedinim baby koncept dućanima. Uskoro će biti aktivan i webshop, preko kojeg će se moći kupovati online, a do tad ne zaboravite posjetiti Orangetree društvene mreže, posebnu Instagram stranicu i Facebook stranicu, gdje možete saznati više o trenutnim, ali i budućim proizvodima koje razvijaju uz podršku Challenge to Change projekta za razvoj novih inovatnih proizvoda, a koji će se uskoro naći u prodaji.

Pročitajte još