Otvorene prijave za učešće na prvom izdanju “Alma Ras Industry Day”: Očekuju se dizajneri iz cijelog regiona

Piše: L. K. P.

U Galeriji Akademije likovnih umjetnosti danas je održana konferencija za medije povodom prezentacije prvog izdanja „Alma Ras Industry Day“.

Kompanija Alma Ras objavila je poziv autorima iz oblasti dizajna za prijave za učešće na prvom izdanju „Alma Ras Industry Day“, koji će biti održan 5. marta 2024. godine u Poslovnoj zgradi kompanije u Visokom.

Kreativna direktorica kompanije “Alma Ras” Sedina Memagić, članica stručnog žirija “Alma Ras Industry Day” Maja Nurkić, te Amina Avdić u ime kreativnog tima “The Content” istakle su značaj ovog događaja kao šanse da kreativci predstave svoje ideje, dobiju podršku i priliku za napredak.

Kriteriji su, kako su navele, postavljeni široko da bi se stekao uvid u potencijal u ovoj oblasti, a namjera je da događaj preraste u tradicionalni i da nagrađeni budu mentori za buduće ideje kreativaca. Tokom događaja bit će dodijeljene dvije nagrade koje uključuju i novčane iznose, a dizajnerima za čije se ideje procjeni da imaju budući potencijal za proizvodnju bit će ponuđeno partnerstvo radi realizacije projekta.

Cilj je afirmisati dizajnere i predstaviti njihove proizvode iz različitih oblasti dizajna (fashion dizajn, product dizajn, unikatni dizajn…). Poruka ovogodišnjeg, prvog izdanja je Design thinking.

Prijave su otvorene za dizajn studija, dizajn profesionalce i studente završnih godina dizajna iz cijelog regiona, a koji imaju dizajn za kojeg traže potencijalnog partnera ili dizajniran proizvod u formi ideje za koju trebaju dodatni poticaj za realizaciju. Prijave se mogu poslati na e-mail adresu [email protected], a poziv je otvoren do 16. februara ove godine.

Finalna selekcija” Alma Ras Industry Day” bit će predstavljena krajem februara, te će nakon toga biti poznato ko su izabrani dizajn studiji i profesionalni dizajneri koji će prezentovati svoje proizvode i ideje na tom događaju, pred stručnim žirijem i predstavnicima dizajn industrije.

Pročitajte još