Svečano otvoren Tarčin Forest Resort&Spa

Piše: Redakcija

MGallery by Sofitel, luksuzni brend vodeće svjetske hotelske grupcije AccorHotels i njenog strateškog partnera za region Orbis Hotel Group, večeras je u prisustvu brojnih zvanica svečano obilježio otvaranje svoje nove lokacije Tarčin Forest Resort&Spa.

Tarčin Forest Resort u ponudi ima 55 hotelskih soba i 20 vila s privatnim baštama, od kojih devet pripada hotelu s cjelovitom hotelskom uslugom dok su ostale vile na raspolaganju za iznajmljivanje i prodaju. Vanjska infrastruktura obuhvata 350 hiljada kvadratnih metara uključujući otvoreni bar u borovoj šumi i dječije igralište uz ponudu čitavog niza sportskih i rekreativnih sadržaja poput jahanja, planinarenja ili vožnje kvadova. Hotel sadrži najmodernije konferencijske kapacitete, luksuzni spa&wellness te fitness centar, dok su u restoranu u ponudi ekskluzivne internacionalne i lokalne kreacije organskih jela.

Projekat vrijedan 30 miliona KM već je prepoznat od posjetioca i gostiju – od oficijelnog otvaranja hotela 10. novembra ove godine, svi kapaciteti hotela su već bili bukirani od korporativnih grupa, a prve vile su iznajmljene za novogodišnje proslave.

Predsjednik Uprave Orbis Hotel grupacije Gilles Clavie, koja upravlja svim AccorHotels brendovima u 16 zemalja regije uključujući BiH kazao je da je Orbis najveća hotelska grupacija u istočnoj Evropi s mrežom od više od 120 hotela, a koja je strateški opredijeljena za dalju ekspanziju u regiji u partnerstvu sa snažnim investitorima.

– Otvaranje Tarčin Forest Resorta – MGallery by Sofitel značajan je korak u realizaciji ove strategije i otvara naš razvojni put u regiji Balkana. Uvjeren sam da će ulazak brenda MGallery by Sofitel u BiH donijeti našim budućim gostima jedno potpuno novo, ekskluzivno iskustvo i izvrsnost hotelske usluge – dodao je Clavie.

Direktor investitorske kompanije TIDC doo Enes Kazazić je kazao da je Tarčin Forest Resort & Spa – MGallery by Sofitel unikatan jer spaja luksuz vrhunske hotelske usluge i zdrav, sadržajan boravak u prirodi.

– Resort je građen u skladu s najsavremenijim standardima očuvanja okoliša i to s lokalnim izvođačima, sarađujemo s lokalnim dobavljačima organskih proizvoda za našu kulinarsku ponudu, a gotovo svih 60 uposlenih našeg tima su lokalno osoblje koje smo edukovali prema najvišim internacionalnim standardima i time ojačali njihovu poziciju na tržištu rada i dugoročnu perspektivu u hotelijerskoj branši – istakao je Kazazić.

 

Pročitajte još

U skladu s novom europskom regulativom, nadogradili smo politiku privatnosti i korištenja kolačića. Koristimo kolačiće (cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva, funkcionalnosti stranice i prilagođavanja sustava oglašavanja. Nastavkom pregleda portala slažete se sa korištenjem kolačića. Slažem se Pročitaj više

Politika privatnosti