Promo

Ready to Roc! – Počela prodaja novog T-Roca u BiH

U okviru najveće ofanzive modela u historiji, Volkswagen proširuje svoj program modela s jednim Crossover-modelom kompaktne klase: T-Roc. Novi Crossover Volkswagena donosi svjež zamah u klasu kompaktnih SUV automobila. Automobil, koji je u u urbanom svijetu također kod kuće kao i na neprohodnom terenu, od danas je dostupan i za bh. tržište s početnom cijenom od 35.322 KM s PDV-om.

SUV segment brzo raste, prije svega u klasi kompaktnih vozila. Prema procjeni stručnjaka ovaj segment će se u narednih deset godina skoro udvostručiti. Zbog toga Volkswagen u segmentu kompaktnih SUV-autombila sa modelom T-Roc uvodi atraktivni model ispod Tiguana.

Kada je riječ o dizajnu, Volkswagenov kompaktni SUV je vrlo privlačan primjerak automobila koji se jasno naslanja na detalje koje pronalazimo i kod nove generacije Pola. Međutim, T-Roc je opet bitno drukčiji u izgledu i nastupu na cesti. Mnogi su očekivali smanjeni Tiguan što prema nekim parametrima on uistinu i jest.

Već osnovna verzija modela T-Roc ima Hightech-sisteme kao što su sistem za posmatranje okoliša „Front Assist“ sa City-funkcijom kočenja u nuždi i prepoznavanjem pješaka, multikolizionu kočnicu i asistent za držanje trake „Lane Assist“. Isto tako, detalji kao klima uređaj, infotainment-sistem „Composition Colour“, LED- zadnja svjetla, optička zaštita sa donje strane (crna) i LED- dnevno svjetlo za vožnju u braniku spadaju u osnovnu opremu.

Dužina iznosi 4,23 metara, širina 1,82, te visina 1,57 metara. Iz te priče izlazi još jedna vrlo raskošna – sa 445 litara zapremine prtljažnika i dolazimo do uistinu impresivnog podatka što uveliko nadilazi segment u kojem se ovaj SUV nalazi.

Kao i veći Tiguan, i novi T-Roc će na tržište doći sa efikasnim turbo-motorima – tri benzinca (TSI) i isto toliko dizelaša (TDI).

Pratite nas na društvenim mrežama