Održan četvrti internacionalni Coffee fest Sarajevo

Piše: Redakcija

Četvrti internacionalni festival kafe, čaja, čokolade i prateće opreme Coffee fest Sarajevo pod sloganom “Kafa, ti i ja” održan je prošle sedmice u sali My Face u Sarajevu.

Coffee Fest Sarajevo predstavio je do sada najveći broj izlagača svjetski poznatih brendova, kao i domaćih i regionalnih proizvođače kafe, čaja i čokolade, a brojni posjetitelji imali su priliku da degustiraju proizvode, te izaberu za sebe najbolje kućne i profesionalne kafe aparate i automate.

Prvog dana Festivala izlagači su priredili radionice i degustacije, a drugog dana je upriličeno takmičenje barista naziva „Latte Art Challenge Sarajevo“. Nagradu za najboljeg baristu u kategoriji barista iz Bosne i Hercegovine dobio je Igor Nuždić, a najbolji u ukupnom poretku bio je Tomislav Stančić.

– Zahvaljujem se izlagačima, sponzorima i medijima koji su popratili i podržali Festival, koji promovira grad Sarajevo i Bosnu i Hercegovinu kao turističku i kulturnu destinaciju u Regionu i Evropi – rekao je za „Azru“ organizator Festivala Dejan Radović.

 

Pročitajte još

U skladu s novom europskom regulativom, nadogradili smo politiku privatnosti i korištenja kolačića. Koristimo kolačiće (cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva, funkcionalnosti stranice i prilagođavanja sustava oglašavanja. Nastavkom pregleda portala slažete se sa korištenjem kolačića. Slažem se Pročitaj više

Politika privatnosti