Uspješno završena kampanja „Djeci sa ljubavlju“ – donirano 100.000 KM domovima za djecu bez roditeljskog staranja u BiH  

Piše: Redakcija

Šest domova za djecu bez roditeljskog staranja u Bosni i Hercegovini je kroz kampanju  „Djeci sa ljubavlju“  dobilo donaciju vrijednu 100.000 KM.

Kupovinom brendova Ariel, Tide, Lenor, Fairy, Pampers, Always, Naturella, Gillette, Venus i Oral-B donirano je 100.000 KM mališanima koji borave u domovima za djecu bez roditeljskog staranja širom Bosne i Hercegovine. Kampanja je implementirana u svim maloprodajnim objektima u našoj zemlji, a trajala je od 01. februara do 31.marta 2018. godine.

Jedan od ciljeva kampanje je bio ukazati da su djeca jedna od najranjivijih skupina u našem društvu, a posebno djeca bez roditeljskog staranja. Pored toga želja je bila i podići svijest javnosti o potrebama djece u domovima. Djeca općenito, a posebno djeca u domovima, trebaju našu pažnju konstantno, a ne samo tokom praznika.

Željeli smo ukazati na činjenicu da je domovima u kojima borave djeca bez roditeljskog staranja potrebno sve ono što svakodnevno kupujemo za svoja domaćinstva.

Od svake kupovine proizvoda brendova  Ariel, Tide, Lenor, Fairy, Pampers, Always, Naturella, Gillette, Venus i Oral-B se odvajao određeni iznos pa su tako i građani dali svoj doprinos kampanji “Djeci sa ljubavlju”.

U dogovoru sa predstavnicima domova odlučeno je da donacije budu u robi pa su tako djeca koja borave u  domovima  dobila kvalitetne proizvode pomenutih bredova, ali i drugih potrepština (bijela tehnika, vaučeri za kupovinu prehrambenih namirnica te namještaj u skladu sa potrebama svakog doma pojedinačno).

Kampanjom “Djeci sa ljubavlju” smo pokazali da  zajedničkim snagama možemo doprinijeti kvalitetnijem životu naše djece.


Pročitajte još

U skladu s novom europskom regulativom, nadogradili smo politiku privatnosti i korištenja kolačića. Koristimo kolačiće (cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva, funkcionalnosti stranice i prilagođavanja sustava oglašavanja. Nastavkom pregleda portala slažete se sa korištenjem kolačića. Slažem se Pročitaj više

Politika privatnosti