Hadžihafizbegović reagirao na idiotski grafit protiv Đokovića

Piše: Redakcija

Na morbidni grafit koji je jutros osvanuo u Splitu upućen teniseru Novaku Đokoviću, gdje je plavim sprejem na jednom zidu ispisano: “Da umreš od nje to nam je želja, pozdrav iz Splita da Bog da krepa. Đokoviću, umri”, uslijedile su žestoke reakcije. Kao što i svih proteklih dana ne prestaju polemike nakon što se na “Adria Touru”, koji se prvo održao u Beogradu, a potom i u Zadru,  proširio Corona virus, a Đoković objavio da je i on pozitivan.

Iz Gradske uprave Splita brzo su uklonili grafit s užasnom porukom upućenom Đokoviću.

Među brojnim reakcijama bilježimo i onu koju je na Twitteru objavio bh. glumački velikan i direktor Kamernog teatra 55 u Sarajevu Emir Hadžihafizbegović. On je grafit nazvao idiotskim.

-Zar mi stvarno treba da dajemo regionalnu pažnju nekom narkomančini i kretenu, nerealiziranoj budali koja treba sad biti paradigma cijelog jednog grada kakav je divni i fenomenalni Split – napisao je Hadžihafizbegović.

Inače, grafit je osvanuo u splitskoj Sinjskoj ulici, prenio je portal Index.

Užasan grafit u Splitu.

Gepostet von Index.hr am Mittwoch, 24. Juni 2020

“Zid je prebojen u vrlo kratkom roku te je tim činom splitska Gradska uprava još jednom potvrdila da ne toleriše govor mržnje ni prema kome”, piše Dalmacija danas, prenosi Index.

Pročitajte još