Dešifrirali smo sve tetovaže Angeline Jolie

Piše: Redakcija

Ne zna se tačan broj tetovaža na glumicinom tijelu. Svaka ima posebno značenje. Kada snima filmove one se prekrivaju šminkom.

Veliki zmaj u donjem dijelu leđa posebno pobuđuje pažnju. Rezultat je kaže, jedne lude noći u Amsterdamu.

-Zmaj je vjerovatno najveće iznenađenje. Bila sam u Amsterdamu i malo sam ludovala, spustila hlače u salonu za tetoviranje i sljedećeg jutra se probudila s tetovažom. Oduvijek sam željela zmaja, ali ovaj je imao smiješan, plavi jezik. Za mene je zmaj nešto poput žene; jak je i elegantan.

Tetovaža u gotičkom stilu „Upoznaj svoja prava“, zapravo je naziv pjesme njenog omiljenog benda „The Clash“, koju je uradila 2004.godine

 

Budističku pali čaroliju napisanu kmerskim pismom, jezikom Kambodže, uradio je umjetnik tetovaža Noo Kanhphaiin u hotelu u bluzini Bangkoka. Angelina vjeruje da ona štiti nju i njenog usvojenog sina Maddoxa od loše sreće. U prijevodu znači: Neka tvoji neprijatelji budu daleko od tebe; ako ste stekli bogatstvo, neka ono uvijek ostane vaše, budi lijepa kao Apsara, gdje god hodili, budite okruženi ljudima, neka vas služe i štite.

Koordinate zemalja gdje su njena djeca rođena; Cambodia (Maddox), Ethiopia (Zahara), Namibia (Shiloh), Vietnam (Pax Thien), France (Knox i Vivienne). Angelina je dodala i sedmu liniju, koordinate Oklahome gdje je rođen Brad Pitt. Ovu tetovažu je napravila na mjestu gdje su bili zmaj i ime bivšeg supruga Billyja Boba Thorntona. Laserom ju je uklonila, ali su i dalje ostali mali tragovi.

Rimski broj 13 je tetovirala kako bi pokazala da nije praznovjerna. Kasnije je dodala i VMCMXL (13.maj 1940., je datum famoznog govora Winstona Churchilla kad je rekao: Nemam ništa za ponuditi osim krvi, truda, suza i znoja.

Tetovaža iz 2016., u obliku rešetke simbolizira četiri kontinenta i četiri elementa; zemlju,vodu, zrak i vatru.

„Odlučnost“ na arapskom jeziku iz 2009.godine. Ispod nje je 2013.godine dodala još dvije rečenice na arapskom jeziku, odmah nakon što se podvrgla dvostrukoj mastektomiji.

 

Razvodi i uklanjanje tetovaža

Kako su joj pucali brakovi tako je i ona uklanjala tetovaže koje su bile posvećene konkretnom partneru. U intervjuu za vrijeme postupka uklanjanja tetovaže azijskog zmaja posvećenog bivšem suprugu Billyju Bobu Thorntonu kazala je: „Više nikada neću biti glupa da ponovo na sebi istetoviram ime muškarca“

Pročitajte još

U skladu s novom europskom regulativom, nadogradili smo politiku privatnosti i korištenja kolačića. Koristimo kolačiće (cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva, funkcionalnosti stranice i prilagođavanja sustava oglašavanja. Nastavkom pregleda portala slažete se sa korištenjem kolačića. Slažem se Pročitaj više

Politika privatnosti