Claudia Schiffer u čipki puhala svjećice: Ovo je životna priča modne ikone

Piše: Redakcija

Jedna od najpoznatijih i najljepših žena na svijetu, njemački super model Claudia Schiffer jučer je proslavila slavi 50. rođendan. Duge plave puštene kose, širokog osmijeha, dugih nogu puhala je u 50 zapaljenih svjećica na torti.

– Hvala Olivieru za prekrasnu “Balmain” rođendansku haljinu – zahvalila se Claudia direktoru tog modnog Brenda.

Pistom je suvereno vladala 30 godina, žena je s najviše naslovnih stranica. U povodu jubilarnog, 50. rođendana, našla se u još jednom britanskom “Vogueu”.Video sa snimanja podijelila je na svom Instagram profilu. Za tu priliku, nekadašnja manekenka, isprobala je nekoliko svojih najdražih odjevnih kombinacija i ispričala šta se krije iza njih.

 

Prvi look je “Balmain” haljina kreatora Oliviera Rousteinga koju je u originalno zelenoj boji nosila u kampanji snimljenoj s kolegicama Naomi Campbell i Cindy Crawford, a za rođendan je na dar od dizajnera dobila plavu inačicu.

 

 

Pokazala je i zlatne “Versace” jaknu i čizme iz 1994. koju je nosila dok je na reviji “Prince” bio u prvom redu. Sačuvala je i sliku na kojoj nosi taj outfit u kampanji poznatog brenda. U svom ormaru topmodel čuva i kolekciju “Chanel” torbica, a dio je posvećen isključivo jeans komadima odjeće koje voli nositi zajedno. Ono što ne voli je nositi dizajnersku odjeću od glave do pete, ali iznimku radi za “Dolce and Gabbanu” pa je odjenula njihovu malu crnu haljinu skupa s nakitom i torbicom istog brenda.

Danas je spremna svoj tron, kako kaže, prepustiti mladima.

-Da mi neko kaže da će mi dati tabletu koja će me vratiti 20 godina unazad, glatko bih to odbila. Neke nove generacije trebaju preuzeti palicu. Za mene je to sasvim normalno i prirodno.  Nisam nimalo ljubomorna ni zavidna – izjavila je nedavno.

U ranoj mladosti htjela je studirati pravo i raditi u očevoj odvjetničkoj firmi, ali kasnije je odustala od tih snova zbog mode.

U oktobru 1987., sa sedamnaest godina, tokom izlaska u disko u Düsseldorfu zapazio ju je Michel Levaton, vlasnik “Metropolitan Model Agency”, i angažirao je.

Uskoro se pojavila na naslovnici francuskog izdanja časopisa “Elle” i izazvala zanimanje u evropskim modnim krugovima. Od tada je pokorila modni svijet te je i danas sinonim supermodela 90-ih. U braku je od 2002. s filmskim producentom Matthewom Vaughnom (49), a imaju sina Caspara (17) i kćeri Clementine (15) i Cosimu (10).

Krasila je naslovnice više od 1000 magazina, odradila bezbrojne modne revije, mnogima muškarcima je slomila srce, a bila je i muza slavnog dizajnera Karla Lagerfelda Rođena je u njemačkom gradiću kraj Duizburga. Čuveni Lagerfeld odabrao je kao zaštitno lice “Chanela”, a nešto kasnije pojavila se i u “Playboyu”.

Krasila je i slavnu naslovnicu “Voguea# 1999. godine, kada je proglašena i jednom od najljepših žena na svijetu. Tokom svoje bogate karijere nosila je revije uglednih brendova poput “Versacea”, “Louisa Vuittona”, “Christiana Diora”.

 

Na filmskom je platnu debitirala 1994. godine u dječjem filmu “Richie Rich”, a pojavila se u nekoliko uspješnica, uključujući i film “Zoolander”. Kao modna dizajnerica debitirala je 2011.na pariskoj Sedmici mode, a radila je i na humanitarnim projektima, uključujući i UNICEF-ove.

Njen privatni život također je plijenio dosta pažnje. Na gali u Berlinu 1993. godine upoznala je mađioničara Davida Copperfielda, koji je pozvao na pozornicu da učestvuje u jednoj tački. Ubrzo zatim postali su par, a zaručili su se godinu kasnije. Nekoliko medija njihovu je vezu prozvalo prevarom, a francuski časopis “Paris Match” tužili su zbog toga 1997. godne. Dvije godine kasnije objavili su kako su se razišli.

Slavna manekenka pred matičara je stala s režiserom Matthewom Vaughnom u Engleskoj 2002. godine, a par ima troje djece. Poredili su je s Brigite Bardot, aprocjenjuje se da je “teška” oko 55 miliona dolara.

View this post on Instagram

Have a peachy birthday @lindaevangelista 🍑❤️ x

A post shared by Claudia Schiffer (@claudiaschiffer) on

Sa 48 se slikala obnažena i fotografijama koje je postavila i na svoj profil na Instagramu, pokazala da dalje izgleda fantastično. Claudia Schiffer se skinula i slikala potpuno gola za naslovnicu italijanskog izdanja časopisa “Vogue”. Povod za ovo fotografisanje je obilježavanje 25 godina otkako se slavna manekenka prvi put slikala za naslovnicu španskog izdanja, davne 1994. godine.

– Starost treba slaviti i poštovati. Imam 48 godina, osjećam se tako i ponosim se time. Postoji razlog zašto imamo rođendanske torte i zabave povodom rođendana, ja se i dalje zbog toga osjećam isto kao što sam se osjećala u detinjstvu – izjavila je Claudia Schiffer.

Pročitajte još