Kim Kardashian na Twitteru tvrdi: “Jermenija je žrtva”

Piše: Redakcija

Američka starleta Kim Kardashian, koja je inače jermenskog porijekla, oglasila se putem Twittera o jermensko-azerbejdžanskom sukobu, nakon što je danas vlada Jermenije proglasila ratno stanje zbog eskalacije situacije u regionu Nagorno Karabah. Jermenski zvaničnici, kako su javili svjetski mediji, objavili su i opću mobilizaciju, a ratno stanje proglasila je i vlada Azerbejdžana.

Kim Kardashian je osudila Azerbejdžan, te zamolila američkog gastroenterologa Erica Esraliana, koji je također jermenskog porijekla, da dijeli vijesti na društvenim mrežama da je, kako navodi, “Jermenija napadnuta”.

– Molim vas, Esralian, dijelite vijesti da je Jermenija napadnuta. Molimo se za hrabre muškarce i žene koje rizikuju svoje živote da bi zaštiti Artsak (drugo ime za region Nagorno Karabah, op.pr.). Vijesti su obmanjujuće i to nisu “sukobi” – napisala je starleta i nastavila:

– Jermenija je bila žrtva ničim izazvanih napada Azerbejdžana i predvidive kampanje dezinformacija koja je prati. Azerbejdžan blokira društvene medije, osim za ratnu propagandu – tvrdi Kardashijan i dodaje:

– Potrebni su nam međunarodni posmatrači koji će istražiti i pozvati na međunarodne političke i diplomatske mjere kako bi se spriječila nepotrebna eskalacija i tragedija. Koristite: anca.org/alert da biste pozvali Bijelu kuću i Kongres na napad Azerbejdžana na Nagorno Karabah. Pozovite da Baku prestane sa uvredljivom upotrebom sile, da se prekine sva američka vojna pomoć Azerbejdžanu koja se koristi protiv Jermena i upozorite Tursku da prestane da šalje oružje i borce u Baku – napisala je Kim Kardashian.

Pročitajte još