Mariah Carey objavila memoare o siromaštvu, nasilju, teškom djetinjstvu, ljubomornom mužu

Piše: Redakcija

 

Američka pjevačica Mariah Carey (50) u svojim je novim memoarima naslovljenima “Značenje Mariah Carey” otvoreno je progovorila o odrastanju u siromaštvu i nasilju, o svojim susretima s rasizmom, ali i o svojoj muzici i brakovima.

Otkrila je i detalje svoje kratke veze sa slavnim igračem bejzbola Derekom Jeterom (46), prenosi “Daily Mail”. Memoare joj je pomogla napisati Michaela Davis. Prisjetila se brojnih svađa oca Alfreda i brata Morgana. Kada joj je bilo šest godina morala je zvati komšije upomoć jer joj je otac napao majku.

Iako je imala crnog oca i bijelu majku, Carey navodi kako mnogi njeni prijatelji nisu shvatali da je ona miješane rase. Čak joj se jednom učiteljica nasmijala i kazala joj da je upotrijebila krivu bojicu kada je oca nacrtala kao crnca. S rasizmom se susrela i kasnije kad su je školske kolegice zaključale u sobi i izvikivale joj rasističke uvrede.

Starija sestra Alison tek je povremeno bila dijelom života pjevačice koja je prošla i trudnoću u tinejdžerskoj dobi, ovisnost o drogama i pomisao na samoubistvo. Iako su imale i nekih lijepih trenutaka, Mariah smatra da je sestra uvukla i u neke rizične situacije.

Jedna takva priča uključuje sestrinog dečka za kojeg je Mariah tek kasnije ustanovila da je svodnik. Tvrdi da je, kad joj je bilo samo 12 godina, pokušao zavesti odvevši je u kino gdje je gotovo istog trena stavio ruku oko nje. Dodatno se šokirala kad je shvatila da on nosi pištolj, pa je iskoristila pogodan trenutak i pobjegla iz kina.

Pjevačica je ranije otkrila da se s Jeterom spetljala u trenutku kada se njezin brak s glazbenim mogulom Tommyjem Mottolom bližio kraju. Carey i Mottola bili su u braku od 1993. do 1998. godine.

Carey je u memoarima otkrila da su se ona i  Derek Jeter, tada međubazni igrač bejzbol momčadi New York Yankees, poljubili na krovu zgrade u kojoj je Jeter živio. Rekla je da poljubac bio “topao, spor i opijajuć”, ali da su odlučili da neće ići dalje od toga jer je još bila u braku s Mottolom.

Careyjina hit pjesma “The Roof (Back in Time)” s albuma Butterfly izdana 1998. godine pripovijeda upravo o tom poljupcu.

Pjevačica nadalje otkriva da je odmah poslije razvoda s Mottolom hitno otišla u grad Tampu u američkoj saveznoj državi Floridi kako bi se susrela i noć provela s Jeterom. Carey tvrdi da je on bio tek drugi muškarac s kojim je spavala te da je to iskustvo bilo “senzualno”.

-Sve je bilo tako novo i slatko, pogotovo njegova medena koža. Bilo je točno onako kako je trebalo biti – napisala je Carey.

Pjevačica je, međutim, ustvrdila da im jednostavno nije bilo suđeno.

-Derek je bio ljubav u mom životu, ali ne ljubav mog života – dodala je Carey u knjizi.

Osim “The Roof (Back in Time)”, u kojoj je sempliran rap klasik “Shook Ones, Pt. 2” grupe Mobb Deep, Careyjina pjesma “My All” također tematizira njnu vezu s Jeterom.

Carey u memoarima piše da je Jetera upoznala na jednoj večeri te da su očijukali preko SMS prouka. Već se ranije nagađalo da tema “The Roof (Back in Time)” o Jeteru, a pjevačica je to u knjizi potvrdila. Carey piše da je te večeri nosila svijetlosmeđu Chanelovu suknju te da su ona i Jeter pili šampanjac Moet prije nego što su se poljubili na kiši.

Pjevačica je rekla da taj trenutak, taj poljubac nikad neće zaboraviti.

-Mislim, nije sad da je to bilo nešto duboko, intelektualno stimulirajuće… opet kažem, bio je to divan trenutak i dogodio se na božanski način jer mi je pomogao da pređem preko života u Sing Singu, tih pravila i propisa – piše Carey u memoarima.

Pjevačica je dom u kojem je živjela s Mottolom zvala “Sing Sing”, što je referenca na zatvor koji se nalazi sjeverno od New Yorka te koji je od Velike jabuke udaljen sat vremena voženje automobilom.

Carey je također otkrila da se stihovi “Riskirala bih život da osjetim / Tvoje tijelo pored mog” (originalno “I’d risk my life to feel / Your body next to mine”) iz pjesme “My All” referiraju na doslovni rizik kojem se izložila da bi u Portoriku provela večer s Jeterom.

Dodala je da je osjećala da su je Mottolini zaštitari špijunirali dok su bili u braku te da su mu javljali gdje ide i s kim se nalazi.

Pročitajte još

U skladu s novom europskom regulativom, nadogradili smo politiku privatnosti i korištenja kolačića. Koristimo kolačiće (cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva, funkcionalnosti stranice i prilagođavanja sustava oglašavanja. Nastavkom pregleda portala slažete se sa korištenjem kolačića. Slažem se Pročitaj više

Politika privatnosti