Najljepše su, ali obuću jedva nalaze: Nose broj 44!

Piše: Redakcija

 

Cindy Crawford nosi  42

Postoje neka pitanja koja nikada ne bi trebalo postavljati ženi. Prvo je koliko ima godina. Osim ako nemate čvrst razlog, ovo se smatra najbezobraznijim pitanjem.

I obuća Ume Thurman je 42

Također se smatra neprikladnim pitati je koliko je teška, ali i koji broj obuće nose. Žene su pak, također, osjetljive na dužinu stopala jer se njihova ogromna veličina uglavnom poistovećivala sa muškošću.

Paris Hilton nosi 43

 

Pepeljugina mala stopala, koja savršeno odgovaraju staklenim cipelicama veličine 37 postala su standard ljepote i ženstvenosti dok ogromna stopala predstavljaju njene ružne posestre. To međutim, nije tačno.

Cindy Crawford

Imati velika stopala nije mana koja ženu čini manje privlačnom. Ljudsko tijelo se neprekidno razvija, a prema “Timesu” početkom 20. stoljeća prosječna žena nosila je cipele veličine 36 ili 37.

Kate Winslet nosi 43, a visoka je tek 170 centimetara

To se povećavalo na 38 i 39 do 60-ih. Već do 70-ih prosječna ženska noga bila je 40, a sada je najčešći broj između 40 i 41.

Ako i vi nosite veliki broj, znajte da niste sami. Mnoge poznate ličnosti zapravo imaju stopala koja su mnogo veća nego kod prosječnih žena.

Angelina Jolie nosi broj 42

Pogledajte ko su poznate ličnosti sa velikim stopalima koje bi i te kako trebalo da vam poprave samopouzdanje. Tako, naprimjer, Angelina Jolie nosi broj 42!

Monika Bellucci rekorderka s brojem obuće 44

Osim nje, Paris Hilton nosi 43, kao i Kate Winslet, a visoka je tek 170 centimetara, a Cindy Crawford nosi  42, kao i Uma Thurman, dok je Monika Bellucci rekorderka s brojem obuće 44!

Autor: Telegraf.rs /M. K.

Pročitajte još