Jusuf Nurkić na mezaru svoje nane: Nensi moja, bit ću ti uvijek zahvalan

Piše: Redakcija

Proslavljeni bh. košarkaš Jusuf Nurkić posjetio je jučer mezar svoje nedavno preminule nane Hane uz koju je odrastao i bio jako emotivno vezan.

Ona je 15. augusta, dok je Nurkić s Portlandom igrao play-off NBA lige, umrla od posljedica Corona virusa. Popularni Juka bio je jako tužan, ali je odigrao utakmicu tog dana, a sada je posjetu svojoj domovini iskoristio i za obilazak njenog mezara.

Juka je teško podnio odlazak svoje “Nensi”, kako ju je zvao, a sada je iskoristio povratak u BiH da posjeti njen mezar.

-Trebalo mi je puno vremena da se naviknem na stvarnost da je moja nena preminula. Bit ću ti uvijek zahvalan moja Nensi – napisao je Nurkić uz fotografiju  kako uči Fatihu na naninom mezaru.

Inače, njemu i, također bh. reprezentativcu u košarci Džananu Musi, jučer je ministrica vanjskih poslova Bosne i Hercegovine Bisera Turković uručila diplomatske pasoše.

-Nisam nikada sanjao kada sam krenuo iz Svojata, malog sela iz Bosne i Hercegovine, da ću ikada dobiti išta od države. Ali, sve je moguće pa i to da iz Svojata dođem do NBA lige. Zahvaljujem se ministrici Turković na pasošu koji će mi olakšati putovanja – napisao je Musa na svom Facebook profilu tim povodom.

Priredila: M. K.

Pročitajte još

U skladu s novom europskom regulativom, nadogradili smo politiku privatnosti i korištenja kolačića. Koristimo kolačiće (cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva, funkcionalnosti stranice i prilagođavanja sustava oglašavanja. Nastavkom pregleda portala slažete se sa korištenjem kolačića. Slažem se Pročitaj više

Politika privatnosti