Rihanna: Svjesna sam da sam povrijedila našu muslimansku braću i sestre

Piše: Redakcija

Prije nekoliko dana, Rihanna je napravila potez koji je šokirao svijet. Iako su svi mislili da ova žena ne griješi, izgleda da se i njoj omakne.

Naime, korisnici društvenih mreža su je napali te od nje zahtijevali da se izvini svim muslimanima jer je na svojoj reviji donjeg rublja puštala pjesmu koja je sadržavala sveti islamski Hadith.

Na Twitteru se pojavio video na kojem manekenke nose donje rublje iz njene “SavagexFenty” kolekcije, a hodaju uz pjesmu “Doom” londonske producentice Coucou Chloe koja sadrži spomenuti tekst.

“Godinama je hodala s muslimanom, ne možete reći da nije svjesna što je napravila. Molim vas, zašutite”, “Kao musliman duboko sam uvrijeđen ovime, ovo je sramotno i jadno. Svi oni koji nisu muslimani, a brane Rihannu trebaju se naučiti poštovati sve vjere i skupiti hrabrosti da progovore o tome što je loše”, samo su neki od komentara ne baš zadovoljnih obožavatelja.

Nakon prozivki, Rihanna se odlučila i javno izviniti putem svog Instagram profila.

 

“Želim se zahvaliti muslimanskoj zajednici što je ukazala na veliki propust koji se slučajno dogodio tokom revije Savage x Fenty. Izvinjavam se zbog ove nepromišljene greške. Svjesna sam da smo povrijedili našu muslimansku braću i sestre i teško mi je zbog toga. Nadam se da je svima jasno da ovo nije bilo namjerno i da se ne rugam tuđim religijama i božanstvima. Pobrinut ću se da se ovakvo što ne dogodi u budućnosti. Hvala za oprost i razumijevanje – napisala je na svom Instagramu.

Uz nju, izvinila se i londonska producentica Coucou Chloe, čija se pjesma i puštala na reviji.

– Duboko se izvinjavam svima koje sam uvrijedila svojom pjesmom. Sporne dijelove koji se čuju u pjesmi preuzela sam s interneta i nisam znala da se radi o Hadithu. Preuzimam punu odgovornost jer nisam na vrijeme proučila o čemu tekst zapravo govori – napisala je na Twitteru.

Izvor: buzzfeed.com

Pročitajte još

U skladu s novom europskom regulativom, nadogradili smo politiku privatnosti i korištenja kolačića. Koristimo kolačiće (cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva, funkcionalnosti stranice i prilagođavanja sustava oglašavanja. Nastavkom pregleda portala slažete se sa korištenjem kolačića. Slažem se Pročitaj više

Politika privatnosti